Comunicate de presă info-line-primaria-sectorului6

Published on iulie 9th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

0800.824.453 – linia gratuită pentru consilere psihologică

O mămică, uşor panicată de comportamentul ciudat al fiului său, a accesat în luna mai numărul de telefon – 0800.824.453. De la o vreme, povesteşte mămica, are crize necontrolate de plâns, fără vreun motiv aparent şi mai ales fără ca el sa poată spune de ce plânge.

Consilierul care a preluat acest apel telefonic a aflat toate detaliile pentru a putea identifica sursa comportamentului copilului, iar printre altele a aflat că cel mic este elev în clasa 0. Mergând pe firul povestirii, mama a menţionat că fiul ei se declară fericit că a început şcoala, dar pare extrem de preocupat să nu greşească ceva şi să nu o supere pe ”doamna”.

Eliminând pe rând posibile cauze conflictuale, s-a ajuns la un diagnostic prezumtiv: atacuri de panică (destul de frecvente în rândul copiilor care încep şcoala), iar pentru a putea beneficia de ajutor, mama a fost îndrumată către un specialist.

Atacurile de panică nu trec de la sine, ba au tendinţa de a se agrava fără un tratament adecvat. Cei care fac atacuri de panică încep să aibă o anxietate permanentă pentru că se tem că pot avea un atac oricând, în văzul tuturor, fără ca ei să-l poată controla.

Din fericire, mama a luat o decizie foarte bună când a sunat la linia gratuită pentru consilere psihologică în sectorul 6, pentru că a fost îndrumată către un psiholog care l-a învăţat pe cel mic modalităţi de relaxare şi diferite tehnici specifice de reducere a atacurilor de panică, precum şi pe mamă a învăţat-o cum să să adopte o atitudine constructivă care îl să-l ajute pe copil. Vestea bună este ca atacurile de panică sunt 100% vindecabile, dacă se apelează la un ajutor potrivit.

Iată doar un exemplu de ajutor pe care îl pot primi cetăţenii care apeleaza acest număr gratuit.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 vine în sprijinul cetăţenilor care realizează că au nevoie de un psiholog, chiar şi numai pentru a-şi armoniza relaţia cu copiii/în cuplu sau doar pentru a face faţă confilictelor interioare, prin patru cabinete de consiliere psihologică pentru adulţi şi copii, care funcţionează în incinta Centrului Social Multifuncţional ”Harap-Alb” din str. Estacadei Nr. 13, sector 6.

Consilierile sunt gratuite, iar până în prezent peste 300 de persoane au beneficiat de sprijinul oferit de acest serviciu.

Bucureştenii au la dispoziţie serviciul de tip call center cu specific de consiliere pe probleme psihosociale care funcţionează în intervalul orar  08.00 – 16.00 şi oferă consiliere psihologică, orientare şi informare pe probleme sociale unor persoane care au nevoie de îndrumare şi suport emoţional, făcând posibile intervenţii rapide în cazul unor situaţii urgente. La celălalt capăt al firului se află oameni capabili să asculte şi să detensioneze situaţii familiale sau stări psihice conflictuale.

Accesibil la numărul de telefon gratuit 0800.824.453, serviciul se adresează unor categorii sociale vulnerabile precum familii cu probleme psiho-sociale, persoane cu handicap, grupuri ameninţate de excluziune sau marginalizare, copii sau tineri în pericol de abandon şcolar etc.

Serviciul este parte integrantă a proiectului “Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Centrului Social Multifuncţional Harap-Alb”,  proiect derulat de DGASPC Sector 6 şi finalizat în luna mai a anului trecut, fiind implementat prin intermediul unei finanţări nerambursabile acordate prin Regio-Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, axa prioritară 3 “Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, domeniul major de intervenţie 3.2, destinat “Reabilitării/modernizării/dezvoltării şi echipării infrastructurii serviciilor sociale”.

În urma implementării proiectului, un număr de 290 copii cu vârste între 3 luni şi 4 ani, din Sectorul 6, au şansa la educaţie şi beneficiază de un loc în Centrul Social Multifuncţional Harap-Alb.

Printre rezultatele proiectului se mai numără creşterea spaţiilor destinate serviciilor sociale de consiliere şi integrare socială, creşterea numărului de specialişti care se ocupă de cazurile sociale din comunitate, reducerea cererilor de servicii sociale nesoluţionate, îmbunătăţirea serviciilor sociale oferite, accesibilizarea mediului fizic pentru persoanele cu dizabilităţi şi scăderea cheltuielilor la factura energetică prin amplasarea unor celule fotovoltaice.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑