Comunicate de presă info-line-primaria-sectorului6

Published on iunie 11th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

0800.824.453 – linie gratuită pentru consilere psihologică în Sectorul 6

Sănătatea mintală este un factor extrem de important când vine vorba să funcţionăm corect în societate şi, pentru că trăim vremuri agitate, în care timpul este tot mai limitat, ajungem să neglijam tocmai esenţialul, adică pe noi înşine.

Aveţi probleme legate de stres sau agitaţie mentală exagerată? Atacuri de panică sau stări generale de anxietate? Experimentaţi dificultăţi în rolul de părinte? Există în familie probleme legate de autocontrol în alimentaţie, fumat, alcool sau droguri? Simţiţi des stări precum: singuratate, teamă, pesimism, suspiciune?

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 vine în sprijinul cetăţenilor care realizează că au nevoie de un psiholog, chiar şi numai pentru a-şi armoniza relaţia cu copiii/în cuplu sau doar pentru a face faţă conflictelor interioare, prin 4 cabinete de consiliere psihologică pentru adulţi şi copii care funcţionează în incinta Centrului Social Multifuncţional ”Harap-Alb” din Str. Estacadei Nr. 13, Sector 6. Consilierile sunt gratuite, iar, până în prezent, 165 de beneficiari au accesat acest serviciu.

De asemenea, bucureştenii au la dispoziţie serviciul de tip call-center cu specific de consiliere pe probleme psihosociale, care funcţionează în intervalul orar  08.00 – 16.00 şi oferă consiliere psihologică, orientare şi informare pe probleme sociale unor persoane care au nevoie de îndrumare şi suport emoţional, făcând posibile intervenţii rapide în cazul unor situaţii urgente. La celălalt capăt al firului se află consilieri experimentaţi pe probleme psihologice, capabili să asculte şi să detensioneze situaţii familiale sau stări psihice conflictuale. Accesibil la numărul de telefon gratuit 0800.824.453, serviciul se adresează unor categorii sociale vulnerabile precum familii cu probleme psiho-sociale, persoane cu handicap, grupuri ameninţate de excluziune sau marginalizare, copii sau tineri în pericol de abandon şcolar etc.

Proiectul “Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Centrului Social Multifuncţional Harap-Alb” a fost finalizat în luna mai a anului trecut, fiind implementat prin intermediul unei finanţări nerambursabile acordate prin Regio-Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, axa prioritară 3 “Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, domeniul major de intervenţie 3.2, destinat “Reabilitării/modernizării/dezvoltării şi echipării infrastructurii serviciilor sociale”.

În urma implementării proiectului, 290 copii cu vârste între 3 luni şi 4 ani, din Sectorul 6, au şansa la educaţie şi beneficiază de un loc în Centrul Social Multifuncţional Harap-Alb.

Printre rezultatele proiectului se mai numără creşterea spaţiilor destinate serviciilor sociale de consiliere şi integrare socială, creşterea numărului de specialişti care se ocupă de cazurile sociale din comunitate, reducerea cererilor de servicii sociale nesoluţionate, îmbunătăţirea serviciilor sociale oferite, accesibilizarea mediului fizic pentru persoanele cu dizabilităţi şi scăderea cheltuielilor la factura energetică prin amplasarea unor celule fotovoltaice.

Tags: , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑