Published on februarie 11th, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

11 februarie: Ziua Europeană a Numărului Unic 112

Astăzi, 11 februarie, este celebrată Ziua Europeană a Numărului Unic 112, rezervat apelurilor de urgenţă. 112 este numărul unic de urgenţă care poate fi apelat în toate cazurile în care incidentele au sau pot avea un efect negativ asupra persoanelor, a mediului sau a proprietăţii şi necesită intervenţia imediată a Ambulanţei, Poliţiei, Pompierilor sau Jandarmeriei. Numarul 112 este gratuit şi poate fi apelat de pe orice telefon, fix sau mobil, în Romania şi în întreaga Uniune Europeană.

Reamintim că anul trecut, în luna noiembrie, la Şcoala pentru deficienţi de auz „Sfânta Maria”, din Aleea Istru nr. 6, a avut loc evenimentul de lansare a numărului 113, dedicat persoanelor cu dizabilităţi de auz sau vorbire. La eveniment, reprezentanţii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale au făcut o prezentare a serviciului 113, precum şi o demonstraţie a procedurii specifice de înregistrare a apelurilor la acest număr.

Această iniţiativă dedicată celor cu dizabilităţi de auz sau vorbire constituie un pas extraordinar pentru a le crea acestora condiţii de viaţă egale cu ceilalţi membri ai comunităţii. Sistemul lansat în Sectorul 6 le-a demonstrat tinerilor cum pot să ia legătura cu operatorii sistemului de urgenţe medicale. Este foarte important pentru ei să înveţe de mici cum să procedeze, aşa încât să fie pregătiţi să efectueze un apel de urgenţă dacă vreodată va fi cazul”, a declarat primarul Rareş Mănescu.

STS precizează că pentru a putea utiliza acest număr, este obligatorie înscrierea în baza de date a serviciului 112, potrivit informaţiilor ce sunt publicate pe website-ul www.112.ro. Biroul de asistenţă la înregistrare din regiunea Bucureşti-Ilfov se află situat pe Strada Italiană nr. 3, Sector 2 (program marţi – joi: 10.00 – 14.00). STS atrage atenţia, totodată, că apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau transmiterea de mesaje abuzive la numărul 113 constituie contravenţie, faptele fiind sancţionate cu amendă de la 500 la 1.000 de lei.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte