Comunicate de presă numar-de-urgenta-113

Published on noiembrie 5th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

113, numărul de urgenţă pentru persoanele cu dizabilităţi de auz sau vorbire, lansat în Sectorul 6

Astăzi, 5 noiembrie 2015, la Şcoala pentru deficienţi de auz „Sfânta Maria”, din Aleea Istru nr. 6, a avut loc evenimentul de lansare a numărului 113 în Sectorul 6. Numărul de urgenţă 113 este dedicat persoanelor cu dizabilităţi de auz sau vorbire.

La eveniment a participat generalul Dănuţ Popescu, Şeful Direcţiei Apel Unic 112 din cadrul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) şi reprezentanţii Primăriei Sectorului 6.

Reprezentanţii STS au făcut o prezentare a serviciului 113, precum şi o demonstraţie a procedurii specifice de înregistrare a apelurilor la acest număr.

Această iniţiativă dedicată celor cu dizabilităţi de auz sau vorbire constituie un pas extraordinar pentru a le crea acestora condiţii de viaţă egale cu ceilalţi membri ai comunităţii. Sistemul prezentat astăzi elevilor Şcolii “Sfânta Maria” de către reprezentanţii STS le-a demonstrat tinerilor cum pot să ia legătura cu operatorii sistemului de urgenţe medicale. Este foarte important pentru ei să înveţe de mici cum să procedeze, aşa încât să fie pregătiţi să efectueze un apel de urgenţă dacă vreodată va fi cazul”, a declarat primarul Rareş Mănescu.

STS precizează că pentru a putea utiliza acest număr, este obligatorie înscrierea în baza de date a serviciului 112, potrivit informaţiilor ce sunt publicate pe website-ul www.112.ro. Biroul de asistenţă la înregistrare din regiunea Bucureşti-Ilfov se află situat pe Strada Italiană nr. 3, Sector 2 (program marţi – joi: 10.00 – 14.00).

STS atrage atenţia că apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau transmiterea de mesaje abuzive la numărul 113 constituie contravenţie, faptele fiind sancţionate cu amendă de la 500 la 1.000 de lei.

113-numar-de-urgenta

Tags: , , , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑