Comunicate de presă foto

Published on iunie 19th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

250.000 de porţii de mâncare pentru elevii din Sectorul 6

Pe parcursul anului şcolar 2014 – 2015, un număr de 249.779 de porţii de hrană caldă au fost servite elevilor din Sectorul 6, în cadrul programului ”Şcoală după şcoală”, proiect implementat de Primăria Sectorului 6 prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Administraţia Şcolilor, cu scopul susţinerii copilului şi a familei.

În cadrul proiectului „Şcoală după şcoală”,  peste 3000 de elevi  au beneficiat de serviciile oferite, proiect care se adresează copiilor şcolari cu vârste cuprinse între 7 şi 16 ani care sunt lipsiţi de supraveghere pe timpul zilei.

Activităţile se derulează în incinta unităţilor şcolare la care elevii sunt înscrişi, constând în supraveghere şi îndrumare în efectuarea temelor, recuperarea elevilor cu dificultăţi congnitive, emoţionale sau tulburări de limbaj, activităţi remediale, activităţi de dezvoltare pentru elevii capabili de performanţe, activităţi pe diferite domenii (arte, ştiinţe, sport, tehnologii), drumeţii, excursii, vizionări de spectacole. Proiectul include si servirea mesei de prânz  în incinta spaţiului alocat activităţilor specifice.

Activităţile sunt complementare programului şcolar obligatoriu, fiind destinate consolidării sferei de cunoştinţe a elevilor.

”Acest program, care este destinat copiilor din Sectorul 6, a fost gândit ca o investiţie pe termen lung, un stimulent pentru dezvoltarea tinerei generaţii, pe care avem datoria să o sprijinim. Iniţiativa noastră susţine procesul educational, le oferă copiilor noştri securitate, le asigură o masă sănătoasă, contribuie direct la prevenirea şi rezolvarea unor situaţii dificile care apar la nivelul familiei, la nivelul comunităţii locale în general.”, a declarat Primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

De la debutul proiectului, din anul 2012, au fost servite copiilor peste 642 000 de mese calde, constând în felul I – supă/ciorbă, fel principal  şi desert/fructe, acestea fiind livrate zilnic şcolilor incluse în program.

Înscrierea elevilor în program se face pe baza cererii scrise a părinţilor sau a tutorilor legali ai copiilor, adresată unităţii de învăţământ incluse în proiect. În cerere, se va preciza pachetul educaţional pentru care se optează, după consultarea specialiştilor implicaţi în program şi respectând opţiunile elevului.

La acest proiect participă un număr de 12 şcoli: Liceul Tehnologic Costin Kiritescu, Şcoala Gimnazială nr.156, Şcoala Gimnazială Regele Mihai, Şcoala nr.172 Sf. Andrei, Şcoala Gimnazială nr.169, Colegiul Naţional “Grigore Moisil’’, Şcoala Gimnazială nr.167, Şcoala Gimnazială nr.168, Liceul Teoretic Marin Preda, Şcoala Gimnazială nr.193, Şcoala nr. 205 “Adrian Paunescu” şi Şcoala „Sfinţii Constantin şi Elena”.

Primaria Sectorului 6

Primaria Sectorului 6

Tags: , , , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑