Stiri persoane-fara-adapost

Published on ianuarie 27th, 2014 | by Primaria Sectorului 6

0

40 de persoane găzduite în adăposturile de noapte

În urma intervenţiilor efectuate în perioada  24 – 27 ianuarie 2014, echipele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 au depistat pe raza sectorului un număr de 50 de persoane adulte aflate pe stradă, în pericol de hipotermie.

Dintre acestea, 40 de persoane  au fost găzduite în adăposturile de noapte din subordinea instituţiei, celelalte 10 fiind conduse la adăpostul de noapte administrat de Primăria Capitalei.

În aceeaşi perioadă de timp, în zona Militari a fost identificat un copil în vârstă de 10 ani care apela la mila conducătorilor auto, copilul fiind internat în Centrul de Primire şi Evaluare în Regim de Urgenţă ”Arlechino”, din subordinea DGASPC Sector 6.

Tot în zona Militari au fost identificate două familii cu trei copii care se adăposteau în adăposturi improvizate, în urma discuţiilor acestea fiind conduse la domiciliul unor rude, unde au fost găzduite.

În seara zilei de 26.01.2014, echipele de intervenţie ale DGASPC Sector 6 au răspuns sesizării telefonice primite din partea Instituţiei Prefectului Capitalei şi au intervenit în str. Furtunei nr.40, unde au identificat doi minori împreună cu mama acestora, cele trei persoane fiind internate la Institutul IOMC ”Alfred Russescu”.

În perioada 27–31 ianuarie 2014, când au fost anunţate fenomene meteorologice extreme, echipele de intervenţie ale DGASPC Sector 6 vor fi în permanentă stare de alertă pentru a interveni în eventualele situaţii de pericol în care se pot afla adulţi sau minori pe raza Sectorului 6.

Cetăţenii care doresc să sesizeze un caz al unei persoane fără adăpost, pot contacta Direcţa Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 la numărul de telefon: 0731.624.849.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑