Stiri comunicat-primaria-sectorului-6

Published on decembrie 10th, 2014 | by Primaria Sectorului 6

0

40 specialişti şi manageri discută, în cadrul unui grup de lucru, despre discriminare şi egalitatea de şanse în România

În perioada 10 – 12 Decembrie 2014, în jur de 40 specialişti şi manageri selectaţi din administraţia publică locală, organizaţii ale societăţii civile, agenţii publice sau private care furnizează servicii sociale şi de ocupare grupurilor vulnerabile participă la un grup de lucru cu tema “Discriminarea şi egalitatea de şanse în România”.

Evenimentul este organizat în cadrul Proiectului „EUROPA INCLUSIVĂ – Iniţiative regionale sustenabile”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, şi are loc la Rin Grand Hotel din Bucureşti.

Ulterior, în funcţie de aptitudini şi de preferinţele exprimate, participanţii la grupul de lucru vor urma cursuri de mediator social, formator, specialist evaluare vocaţională şi evaluator competenţe profesionale. Cursurile sunt acreditate de Autoritatea Naţională pentru Calificări şi au, pe lângă componenta teoretică, şi una practică.

Proiectul „EUROPA INCLUSIVĂ – Iniţiative regionale sustenabile” are o valoare totală de 9.266.308 lei, din care 796.902 lei reprezintă contribuţia MMFPSPV şi a partenerilor săi: Asociaţia Institutul pentru Politici Sociale, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Asociaţia Centrul de Resurse şi Formare în Profesiuni Sociale PRO VOCAŢIE şi Fundaţia Sfânta Macrina – Ajutor şi Recuperare Medico-Socială pentru Copiii în Dificultate (A.R.M.S).

Acesta se derulează timp de 18 luni şi are ca obiectiv general creşterea oportunităţilor de integrare pe piaţa muncii a 400 persoane de etnie romă, 250 persoane cu dizabilităţi, 50 tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul de protecţie al statului şi alte 300 persoane aflate în detenţie din regiunile Bucureşti–Ilfov, Vest, Sud–Muntenia, în total 1000 persoane cu nivel redus de studii.

În plus, cu aproximativ 360 copii cu vârste mai mari de trei ani se vor derula activităţi de petrecere a timpului liber sau şcolare, după caz, ori chiar de dezvoltare a abilităţilor de viaţă, astfel încât 300 femei aparţinând unor grupuri vulnerabile să beneficieze, pe parcursul participării la program, de suport în vederea integrării socio-profesionale.

În acest sens, pe parcursul proiectului, 240 angajaţi, selectaţi din rândul administraţiei publice locale, organizaţiilor societăţii civile, agenţiilor publice sau private care furnizează servicii sociale şi de ocupare grupurilor vulnerabile vor participa la cursuri de formare prin care îşi vor dezvolta competenţele profesionale.

Acestea au ca scop dezvoltarea unor metode eficiente de lucru cu persoanele vulnerabile şi identificarea oportunităţilor de ocupare a acestora.

Tags: , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑