Stiri foto-4

Published on iunie 5th, 2014 | by Primaria Sectorului 6

0

900 de femei din 3 regiuni vor primi instruire pentru un acces mai usor la piaţa muncii

  • 800 femei vor beneficia de calificare/recalificare pentru a fi competitive pe piaţa muncii
  • 100 femei vor contribui la dezvoltarea comunităţii şi la crearea de noi locuri de muncă prin dezvoltarea de iniţiative antreprenoriale
  • 100 de reprezentanţi ai ONG-urilor şi autorităţilor publice vor fi implicaţi în campania de promovare a egalităţii de şanse.

Azi, 5 iunie 2014, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 în parteneriat cu Asociaţia Four Change, SC Centrul de Consultanţă şi Studii Europene SRL, Fundaţia Crucea Alb Galbenă, SC Green Team Actual SRL şi Fundaţia de Sprijin Comunitar Bacău a lansat proiectul ” EVA – Evoluţie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piaţa muncii”.

Începând cu luna mai 2014, timp de 16 luni, proiectul va facilita accesul la instruire şi consultanţă de specialitate pentru 900 de femei care vor deveni competitive pe piaţa locurilor de muncă, având şanse sporite de a accesa un loc de muncă mai bine remunerat sau de a avansa în carieră.

Vor beneficia de proiect femeile din judeţele Bucureşti, Ilfov, Bacău, Galaţi care sunt interesate de dezvoltarea carierei, reconversie profesională sau care îşi exprimă intenţia de a iniţia activităţi independente/afaceri. Va fi acordată prioritate femeilor provenind din grupuri vulnerabile, dubla discriminare fiind o problema gravă cu care se confruntă mare parte dintre femeile apartinând acestor grupuri. Beneficiarele proiectului vor dobândi atât cunoştinţe teoretice, cât şi competenţe practice – peste 70% din tehnicile folosite la cursuri fiind exerciţii şi aplicaţii practice, şi vor beneficia de consultanţă în vederea iniţierii unei activităţi independente/afaceri.

Activităţile vizate de proiect vor include:

Furnizarea de cursuri de calificare în ocupaţiile de frizer, manichiurist, pedichiurist, lucrător social, îngrijitor bătrani la domiciliu, florar decorator şi babysitter

Conferinţe regionale de informare menite a promova modele şi poveşti de succes ale femeilor aflate în funcţii de conducere, exemple de bune practici privind egalitatea de gen şi de şanse, modele internaţionale privind aceasta problematică şi modalităţi inovative de adresare, potenţiale surse de finanţare pentru cele care doresc să iniţieze/dezvolte afaceri

Oferirea de consultanţă pentru elaborarea şi implementarea planurilor de afaceri şi pentru demararea  activităţilor independente/afacerilor.

  • Premierea celor mai bune 5 planuri de afaceri şi acordarea unui premiu de 10.000.lei (inclusiv impozitul de 16%) unui numar de 5 beneficiare.

Proiectul „EVA – Evoluţie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piaţa muncii” este co-finanţat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni, Axa prioritara 6 “Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenţie DMI 6.3 ”Promovarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii”, are o durată de 16 luni , valoarea total eligibilă a proiectului : 8.596.340.68 RON, din care valoarea eligibilă a finantării nerambursabile este de 8.333.292.66 RON.

Proiectul este implementat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Secor 6 în parteneriat cu Asociaţia Four Change, SC Centrul de Consultanţă şi Studii Europene SRL, Fundaţia de Sprijin Comunitar Bacău, Fundaţia Crucea Alb Galbena, SC Green Team Actual SRL.

Pentru orice informaţii legate de proiect, ne puteţi contacta la e-mail [email protected] sau telefon 0746.607.031, persoană de contact : Aurelia Grigore, Coordonator Comunicare şi Relaţii Publice.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑