Primaria Orasul Reciclarii 2

Published on noiembrie 15th, 2012 | by Primaria Sectorului 6

0

A început competiţia pentru Orasul Reciclării

Sectorul 6 a intrat în competiţia pentru Orasul Reciclării, eveniment care se desfăşoară încă de la începutul lunii septembrie 2012 –  până în data de 28 februarie 2013, alături de alte 20 locaţii-cheie.

Iniţiativa îşi propune să implice şi să mobilizeze primăriile pentru ca serviciile de colectare selectivă a deşeurilor de ambalaje să se desfăşoare în cele mai bune condiţii şi cantităţile colectate să înceapă să crească.

Implicit, se urmăreşte stimularea interesului pentru colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje.

Victoria va fi cucerită de localitatea care va colecta selectiv cea mai mare cantitate de deşeuri de ambalaje şi care va avea un sistem de colectare selectivă de calitate: pubele de colectare accesibile populaţiei, cu un aspect curat şi îngrijit şi deşeuri de ambalaje depuse separat corect.

La finalul celor şase luni, localitatea victorioasă va primi titlul de ,,Oraşul Reciclării” şi marele premiu: o zonă de picnic complet amenajată conform Legii Picnicului în vigoare. Este vorba despre proiectul ,,Pallet Picnic Park”, desemnat cel mai eco-creativ proiect de amenajare a unei zone de picnic în cadrul competiţiei Eco-Rom Ambalaje “Picnic Design 2012”.

Zona de picnic va fi implementată în primul trimestru al anului viitor şi va fi un spaţiu inedit, realizat în totalitate din module de paleţi din lemn: locurile de relaxare, mesele, suporturile pentru biciclete, grătarele, ecranul de proiectat filme, zonele de iluminat, toate elementele se încadrează perfect în cadrul natural, fiind totodată extrem de practice pentru activităţile de recreere în aer liber.

În luna septembrie a.c, în Sectorul 6 au fost colectate 48560 kg deşeuri (plastic, metal, hârtie, carton, sticlă).

Mai multe detalii despre competiţia „Oraşul Reciclării” şi informaţii despre colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje pot fi aflate accesând site-ul  www.ColecteazaSelectiv.ro.

Tags: , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑