Stiri 1318-dmc-6_nwl_cersetoriei

Published on februarie 6th, 2013 | by Primaria Sectorului 6

0

Ajută-i cu adevărat! Spune ”NU” cerşetoriei în Sectorul 6!

De la debutul campaniei “Ajută-i cu adevărat! Spune ”NU” cerşetoriei!”, din luna septembrie a anului 2012, un număr de 105 apeluri au fost înregistrate la linia telefonică ce  funcţionează  pe raza Sectorului 6, dedicată combaterii fenomenului cerşetoriei.

Iniţiată de Primăria Sectorului 6 prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, campania îşi propune să atragă atenţia locuitorilor din comunitate asupra fenomenului cerşetoriei practicate de copii şi adulţi, cu accent asupra faptului că oferind bani persoanelor care cerşesc nu le ajutăm cu adevărat, ci încurajăm un tip de comportament dăunător. Sprijinite de Poliţia Locală Sector 6, echipele de intervenţie s-au deplasat în punctele indicate de cetăţeni, unde au identificat 64 de adulţi şi 21 de copii care apelau la mila publică.

Tot în cadrul campaniei mai multe zone din sector sunt monitorizate intens în scopul depistării copiilor şi adulţilor care cerşesc.

Persoanele identificate până în prezent au fost înscrise în programe speciale de protecţie socială derulate în Sectorul 6 sau au fost predate instituţiilor omoloage din zonele de domiciliu.

DGASPC Sector 6 îi invită pe toţi cetăţenii care văd copii sau adulţi la cerşit pe raza Sectorului 6 să susţină acest proiect apelând la numărul de telefon 0731.62.48.49.

”Avem nevoie de mobilizarea şi sprijinul comunităţii pentru a combate eficient cerşetoria şi efectele negative ale acesteia asupra vieţii noastre de zi cu zi”, a declarat Primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Campania se desfăşoară atât online www.protectiacopilului6.ro/spuneNUcersetoriei, cât şi prin amplasarea de bannere şi împărţirea periodică de materiale informative în principalele intersecţii ale Sectorului 6, având ca obiectiv atenţionarea cetăţenilor şi conştientizarea efectelor negative ale acestui fenomen.

Pentru informaţii suplimentare accesaţi www.asistentasociala6.ro

Tags: , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑