Stiri img-post-prim6

Published on septembrie 6th, 2013 | by Primaria Sectorului 6

0

Ajutoare alimentare pentru persoanele vârstnice din Sectorul 6

Cu sprijinul primăriei de sector, 242 persoane în vârstă din comunitate primesc în această perioadă ajutoare materiale constând în pachete cu alimente de bază.

Ajutoarele se distribuie în cadrul proiectului “Sprijin pentru seniorii Sectorului 6”, derulat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, cu finanţare de la bugetul local. Programul a fost demarat la începutul anului şi îşi propune îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru membrii comunităţii care se află la vârsta pensionării şi care se confruntă cu o situaţie materială precară.

Pachetele cu alimente se acordă lunar, beneficiari fiind persoanele în vârstă cu domiciliul legal pe raza Sectorului 6, care au împlinit vârsta legală de pensionare şi au venituri mici ( 700 lei / membru de familie). Distribuirea produselor alimentare se realizează la sediul instituţiei sau la domiciliul persoanelor vârstnice nedeplasabile.

“O treime din comunitatea Sectorului 6 o reprezintă persoanele în vârstă. Mulţi dintre seniori au peste 70 de ani şi constituie o categorie socială vulnerabilă din cauza limitării motorii sau a fragilităţii stării de sănătate. Protecţia socială a vârstnicilor este un domeniu complex, dar este important ca oamenii să beneficieze de un sprijin pe care se pot baza. Pentru aceste persoane dezvoltăm servicii specializate, organizate la nivel local şi care le sunt acordate individualizat, în funcţie de nevoi”, a declarat Primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑