Comunicate de presă

Published on noiembrie 27th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Al cincilea Club al Seniorilor din mandatul primarului Rareş Mănescu, deschis astăzi în cartierul Militari

Astăzi, 27 noiembrie 2015, şi-a deschis porţile Clubul Seniorilor „Liviu Rebreanu”, al doilea spaţiu dedicat persoanelor vârstnice din cartierul Militari.

Clubul Seniorilor „Liviu Rebreanu” este situat în strada Murguţa nr.2, bloc nr.7 şi are o capacitate de 50 locuri.

Succesul de care se bucură deja cele patru cluburi ale seniorilor din Sectorul 6 au impuns o extindere a serviciilor cu acest specific pentru persoanele vârstnice.

Activităţile propuse în cadrul Clubul Seniorilor „Liviu Rebreanu” pun accent într-o mai mare măsură pe conştientizarea abordării problematicii complexe a persoanei vârstnice, precum şi pe îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor vârstnice în condiţiile îmbătrânirii active şi în condiţii optime de sănătate. Vârstnicii vor beneficia de activităţi precum ateliere de creaţie, activităţi de voluntariat şi recreativ-distractive.

„Am deschis astăzi încă un spaţiu pentru persoanele în vârstă, în care seniorii vor avea posibilitatea de a-şi îmbunătăţi modul de viaţă, perspectivele personale şi starea de sănătate. Seniorii beneficiază de condiţii optime pentru a face mişcare, pentru a socializa şi pentru petrecerea timpului liber. Toate aceste cluburi fac parte din Complexul Social „Sfânta Maria” şi au fost distribuite zonal pentru a fi cât mai accesibile pentru beneficiari”, a declarat Rareş Mănescu, primarul Sectorului 6.

Persoanele vârstnice interesate să participe la activităţile clubului trebuie să domicilieze în Sectorul 6, să aibă vârsta legală de pensionare, conform legii şi să nu sufere de boli contagioase sau psihice care pot afecta integritatea celorlalte persoane care fac parte din grup.

Extinderea serviciilor sociale cu acest specific la nivelul comunităţii Sectorului 6, servicii aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, pun în aplicare principiile şi obiectivele propuse în Strategia naţională pentru promovarea îmbătrânirii active şi protecţia persoanelor vârstnice pentru perioada 2015 – 2020 şi a Planului strategic de acţiuni pentru perioada 2015 – 2020.

  

 

 

 

Tags: , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte