Comunicate de presă

Published on august 22nd, 2012 | by Primaria Sectorului 6

0

Alocaţii, indemnizaţii şi stimulente în Sectorul 6

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 vă aduce la cunoştinţă că, prin intermediul Serviciului Alocaţii şi Indemnizaţii, cetăţenii cu domiciliul stabil în sectorul 6 pot beneficia de îndrumare în întocmirea dosarului pentru plata alocaţiilor, indemnizaţiilor şi stimulentelor.

În cadrul Serviciului Alocaţii şi Indemnizaţii se realizează primirea, înregistrarea şi transmiterea spre soluţionare către Agenţia pentru Plăţi si Inspecţie Socială a cererilor pentru acordarea indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului, alocaţiei de stat pentru copil, stimulentele pentru creştere sau inserţie, precum şi sprijinul acordat pentru îngrijirea copilului cu dizabilităţi, cu vârsta cuprinsă între 3 şi 7 ani. Agenţia pentru Plăţi si Inspecţie Socială Bucureşti soluţionează cererile, prin decizie de aprobare sau respingere a acesteia şi efectuează plăţile.

De indemnizaţia pentru creşterea copilului până la vârsta de 1 an sau 2 ani (3 ani pentru copilul cu handicap) poate beneficia persoana care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, a realizat timp de 12 luni venituri profesionale. În ultimele 6 luni ale acestui an, un număr de peste 1500 de persoane au solicitat acest drept.

Mămicile sau tăticii pot beneficia de stimulentul de inserţie dacă se întorc la muncă înainte ca cel mic să împlinească vârsta de 1 an sau 2 ani, în funcţie de opţiunea făcută la solicitarea indemnizaţiei de creştere copil. Din luna ianuarie, în sectorul 6, un număr de peste 600 de persoane au optat pentru stimulent, iar numărul mămicilor care se întorc la serviciu este în continuă creştere.

De la începutul anului s-au acordat peste 1800 de alocaţii de stat pentru copii în cuantum de 200 lei/lună până la vârsta de 2 ani şi 42 de lei lună până la vârsta de 18 ani. Alocaţia se acordă şi după împlinirea vârstei de 18 ani a tânărului, dacă acesta urmează cursurile de zi ale unei forme de învăţământ liceal, organizat în condiţiile legii şi nu repetă anul şcolar.

Pentru orice modificare adusă dosarului depus în vederea acordării alocaţiilor, indemnizaţiilor, stimulentelor cetăţenii din capitală se vor adresa direct la Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Bucureşti  din str. Ion Câmpineanu nr.20,  sector 1.

În vederea menţinerii drepturilor la indemnizaţie pentru creşterea copilului/stimulent de inserţie  începând cu anul 2012, beneficiarii trebuie să îşi achite obligaţiile legale faţă de bugetul local pentru bunurile pe care le deţin în proprietate pentru anul precedent.

Mai multe informaţii legate de actele necesare pentru întocmirea dosarului pentru plata alocaţiilor, indemnizaţiilor şi stimulentelor găsiţi la www.asistentasociala6.ro.

 

Tags: , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑