Comunicate de presă

Published on februarie 4th, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

Ambulanţa socială, un proiect de suflet al primarului Rareş Mănescu, intervine cu promptitudine la nevoile persoanelor care se află în situaţie de risc social

Ambulanţa socială, însoţită de echipa mobilă a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, vine în sprijinul persoanelor fără adăpost pe de raza Sectorului 6.

Ambulanţa este echipată cu toate dotările necesare şi a preluat, în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2016, oamenii străzii pe care i-a transportat către unul dintre cele două adăposturi existente în comunitate.

Cele 65 de persoane depistate pe stradă care au dorit să fie conduse către adăposturile de noapte din subordinea DGASPC Sector 6 au primit haine groase, au beneficiat de hrană, îngrijire medicală de specialitate şi au făcut baie.

„Prin proiectul Ambulanţa Socială, am diversificat serviciile sociale existente ale DGASPC Sector 6, reușind, astfel, să contribuim la îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor din Sectorul 6. Obiectivul principal al acestui proiect este realizarea unor servicii specializate, în regim de urgenţă, adresate persoanelor ce se află în situaţie de risc social care necesită intervenţie imediată”, a declarat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Ambulanţa socială va fi utilizată şi la realizarea de evaluări medicale periodice pentru persoanele aflate în evidenţă (monitorizare T.A., puls şi temperatură, monitorizare glicemie, status neurologic), transportul persoanelor vârstnice/persoanelor cu handicap, greu deplasabile, la unităţile medicale, în vederea efectuării unor tratamente de specialitate, transportul copiilor/vârstnicilor greu deplasabili aflaţi în cadrul sistemului de tip rezidenţial al DGASPC Sector 6.

De asemenea, ambulanţa socială va realiza acţiuni diurne şi nocturne, în vederea monitorizării categoriilor sociale aflate în situaţie de risc, identificarea problemelor de sănătate, precum şi a oportunităţilor de diminuare a fenomenului persoanelor fără adăpost, realizarea de acţiuni pentru determinarea tensiunii arteriale şi a glicemiei pentru populaţia sectorului 6 etc.

Rugăm cetăţenii Sectorului 6, în situaţia în care cunosc persoane aflate în dificultate, să le îndrume către DGASPC Sector 6, astfel încât personalul specializat să poată indentifica soluţiile adecvate nevoilor fiecărui om în parte.

Tags: , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte