Comunicate de presă

Published on ianuarie 5th, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

Amenzi de 33.100 lei pentru nerespectarea curateniei în ultima lună a anului 2015

În luna decembrie 2015, agenţii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 au aplicat 186 sancţiuni contravenţionale persoanelor care nu au întreţinut curăţenia şi igiena în spaţiile de locuit, spaţiile de desfăşurare a activităţii, curţi şi spaţii verzi din jurul blocurilor.

Conform prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 120/2010, privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti, nerespectarea condiţiilor menţionate constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 3.000 lei pentru persoane juridice şi de la 200 lei la 1.000 lei pentru persoane fizice.

Totodată, au fost aplicate 12 de sancţiuni contravenţionale şi posesorilor animalelor de companie care, în timpul plimbărilor pe domeniul public,  n-au deţinut asupra lor materialele necesare (făraş, mătură, pungă) pentru curăţarea dejecţiilor provenite de la acestea. Cei care nu se conformează riscă să fie sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 200 lei şi 500 lei.

„Trebuie să conştientizăm necesitatea păstrării unui mediu sănătos şi curat. Este esențial ca fiecare dintre membrii comunității să contribuie la menținerea curățeniei, chiar prin gesturi aparent neînsemnate, cum este ridicarea unui ambalaj de pe jos”, a declarat Rareş Mănescu, Primarul Sectorului 6.

Suma totală a sancţiunilor aplicate de către poliţiştii locali pentru nerespectarea prevederilor HCGMB nr. 120/2010 a fost, în luna decembrie 2015, în valoare de 33.100 lei.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 informează că acţiunile de control se vor desfăşura cu periodicitate, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale, cu scopul de a asigura curăţenia în Sectorul 6.

Tags: , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑