Stiri DSC05557

Published on septembrie 25th, 2014 | by Primaria Sectorului 6

0

Amenzi de 9.000 de lei, aplicate în Piaţa Veteranilor

Din dispoziţia Primarului Rareş Mănescu, Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 prin Direcţiile Ordine Publică, Inspecţie Generală şi Protecţia Mediului, a iniţiat şi desfăşurat în această săptămână o amplă acţiune de control în Piaţa Veteranilor din Sectorul 6. Au fost vizate: respectarea normelor de mediu, eliminarea falşilor producători, prevenirea şi combaterea comerţului neautorizat, identificarea şi luarea măsurilor legale împotriva persoanelor care comercializează produse alimentare şi nealimentare în alte locuri decât cele stabilite de autoritatea locală.

Cele mai multe sancţiuni contravenţionale au fost aplicate operatorilor economici pentru lipsa Acordului de funcţionare, pentru comercializarea produselor cu termen de valabilitate expirat sau nespecificat, pentru neafişarea preţurilor de vânzare la mărfuri. Au mai fost aplicate sancţiuni şi pentru lipsa Certificatului constatator pentru punctul de lucru, lipsa Autorizaţiei de funcţionare, lipsa contractelor de salubrizare, expunerea mărfurilor în afara spaţiului autorizat, neafişarea datelor de identificare, depăşirea obiectului de activitate autorizat şi neavizarea la zi a certificatului de producător. Totodată, au fost înmânate mai multe somaţii cu privire la dezafectarea unor construcţii provizorii (corturi, cabane de lemn, tarabe, umbrele) amplasate ilegal pe domeniul privat al Municipiului Bucureşti şi aducerea terenului la starea iniţială.

Cuantumul sancţiunilor aplicate a fost în valoare de 9.000 de lei, iar echipele de salubritate au igienizat şi salubrizat toată zona pieţei. În plus, administratorul pieţei a fost înştiinţat asupra respectării obligaţiilor legale referitoare la îndepărtarea din piaţă a persoanelor care nu posedă certificat de producător. În acest fel, va fi eliminată orice formă de speculă ce ar putea dăuna atât bunei desfăşurări a activităţilor comerciale, cât şi locuitorilor Sectorului 6.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑