Comunicate de presă

Published on martie 31st, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

Amenzi în valoare de 178.290 lei pentru maşinile oprite şi staţionate neregulamentar în Sectorul 6

În perioada 1 ianuarie – 27 martie 2016, poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Ordine Publică, Serviciul Circulaţie, au desfăşurat mai multe acţiuni care au vizat respectarea prevederilor Ordonanţei de Urgenţă nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată şi actualizată 2016.

În urma activităţilor, au fost depistaţi şi identificaţi 693 de conducători auto care au încălcat normele privind staţionarea şi oprirea neregulamentară, fiind aplicate sancţiuni în cuantum de 178.290 lei.

„La jumătatea anului 2015 am suspendat ridicarea maşinilor parcate neregulamentar pe raza Sectorului 6. Pentru că lipsa locurilor de parcare a fost accentuată, am dispus ca Poliţia Locală Sector 6 şi Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 să intervină pentru înlăturarea autovehiculelor abandonate, lăsate în paragină pe domeniul public. De asemenea, pentru a evita plasarea maşinilor foarte vechi, care nu sunt folosite, pe domeniul public, am dispus ca şoferii care solicită ADPDU 6 locuri de parcare de reşedinţă să facă dovada faptului că maşina are inspecţia tehnică periodică ( ITP) valabilă. Favorizăm, astfel, cetăţenii care respectă legea şi ne luăm o măsură suplimentară că nu vom mai avea maşini abandonate care să ocupe spaţii ce pot fi folosite zilnic. 

În completare, am luat decizia de a elibera trotuarele şi locurile de parcare de maşinile care sunt scoase la vânzare şi stau cu lunile pe la colţurile străzilor. Atât timp cât există internet şi spaţii speciale dedicate vânzării de maşini, târgurile de la colţul străzii sunt inacceptabile.

Vom continua să sancţionam parcarea neregulamentară deoarece membrii comunităţii trebuie să înţeleagă că nu pot parca maşina după bunul plac. Este nevoie să înţelegem cu toţii că deplasarea pe drumurile publice trebuie să se realizeze în condiţii optime pentru toţi participanţii la trafic”, a declarat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑