Comunicate de presă

Published on martie 9th, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

Angele Dubeau & La Pieta vă invită luni, 14 martie 2016, începând cu orele 10.30, la evenimentul caritabil

„The World of Ludovico Einaudi and Philip Glass” organizat cu sprijinul Societății Muzicale din România și al Ambasadei Canadei la București

Găzduit de Centrul de Recreere și Dezvoltare Personală ”Conacul Golescu-Grant”, din Aleea Țibleș, nr. 64, spectacolul cuprinde piese din repertoriul marii violoniste Angele Dubeau și al ansamblului cameral feminin La Pieta, care o acompaniază  în concertul unic programat la Ateneul Român.
 
La spectacol sunt invitați ”Corul Seniorilor Sector 6” și Corul Copiilor ”Nostalgia”, două proiecte comunitare de promovare a artei muzicale în rândul tuturor categoriilor sociale.
 
Evenimentul este precedat de o expoziție de pictură, lucrări realizate de beneficiarii serviciilor sociale din Sectorul 6.
 
Concertul se dorește a fi un moment de sensibilizare și solidaritate cu persoanele defavorizate, aflate în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.

Angèle Dubeau este unul dintre puținii interpreți de muzică clasică din lume care au obținut un Disc de Aur pentru numărul-record de discuri vândute.
A studiat și s-a perfecționat cu marele violonist și pedagog român Ștefan Gheorghiu, care i-a insuflat și dragostea pentru România.
 
Este Doctor Honoris Causa al Université Concordia à Montréal, Member of the Order of Canada, Officer of the Order of Canada. De-a lungul carierei, a primit distincțiile Queen Elizabeth II Golden Jubilee Medal, Queen Elizabeth II Diamond Jubilee Medal, Knight of the Ordre National du Québec, Calixa-Lavallée prize from the Société Saint-Jean-Baptiste de Montréal etc.
 
Marea artistă  cântă la vioara Stradivarius numită „Des Rosiers”, fabricată în 1733 și inclusă în Patrimoniul Național al Canadei.
 
La eveniment participă reprezentanți ai Președinției României, ambasadori, miniștri, secretari de stat, membri ai administrației locale,  oameni de afaceri, de cultură și din mediul academic.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte