Comunicate de presă comunicat-primaria-sectorului-6

Published on octombrie 28th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Aproape 300 de tone de deşeuri reciclabile, colectate selectiv în Sectorul 6 în primele trei trimestre ale anului 2015

De la 1 ianuarie şi până la sfârşitul lunii septembrie 2015, în Sectorul 6 au fost colectate selectiv de la populaţie 279 de tone de deşeuri.

Potrivit raportului de monitorizare a cantităţilor colectate de la populaţie, întocmit de societatea de salubrizare cu care Primăria Sectorului 6 se află sub contract, în fiecare dintre cele nouă luni ale anului curent au fost strânse în medie 30.000 de kilograme de deşeuri reciclabile (sticlă, hârtie-carton şi plastic).

“Le mulţumesc membrilor comunităţii care s-au alăturat campaniei de colectare selectivă. Reciclarea este necesară, chiar dacă procesul solicită mai multă răbdare faţă de simpla aruncare la gunoi a deşeurilor. Pentru mediul înconjurător şi pentru binele întregii planete, este important ca fiecare dintre noi să fim parte din acest proces. La nivelul Sectorului 6, facem toate demersurile pentru a promova colectarea selectivă şi grija pentru ceea ce ne înconjoară”, a declarat Rareş Mănescu, Primarul Sectorului 6.

În prezent, la dispoziţia locuitorilor Sectorului 6 se află peste 300 de containere destinate colectării separate a deşeurilor de ambalaje. În ceea ce priveşte „recordurile” înregistrate, cea mai mare cantitate a fost colectată în luna septembrie, iar  cea mai mică, în luna iulie.

Tot în acest an, Primăria Sectorului 6 a obţinut Premiul de Excelenţă în cadrul competiţiei „Oraşul Reciclării”, ediţia a III-a, fiind una dintre municipalităţile care s-au implicat şi evidenţiat în mod deosebit în colectarea diferenţiată a deşeurilor reciclabile.

Tags: , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑