Comunicate de presă

Published on mai 20th, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

„Arca lui Lenin”, spectacol de excepţie în Parcul Crângaşi din Sectorul 6

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, sprijină iniţiativa Teatrului Masca de a organiza duminică, 22.05.2016, începând cu orele 19:00, evenimentul „Arca lui Lenin” în Parcul Crângaşi.

Spectacolul oglindeşte lumea comunismului în perioada stalinistă, o lume recreată pe scenă din imaginile unor statui celebre care au făcut gloria culturală, filozofală şi morală a acelor vremuri.

„Cuvintele care se regăsesc pe fronstispiciul Memorialului Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei de la Sighet, <Memoria ca formă de justiţie>, ar putea sintetiza esenţa acestui spectacol. Gulagul, arestările din miez de noapte, deportările, tortura – toate făceau parte din „arsenalul păcii”, specific regimului totalitar. Pentru toţi cei care şi-au pierdut viaţa, condamnaţi pe nedrept, pentru toţi cei care au fost întemniţaţi doar din cauza faptului că opiniile lor nu susţineau regimul, pentru cei ai căror ani au fost furaţi în închisori, avem datoria morală de a ne aduce aminte de acele vremuri. Istoria nu trebuie uitată, pentru a nu mai fi repetată”, a precizat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

„Arca lui Lenin” se evidenţiază prin ticăloşia ascunsă abil sub masca omenească a liderilor absoluţi, Lenin şi Stalin, ticăloşia scârbavnică a slugilor, comisarii politici care au împânzit întreaga lume comunistă şi au determinat tocmai căderea acestui regim sinistru, intelectuali care au pactizat şi şi-au văzut de propriile interese, linguşind cu vorbele şi imaginile la care se pricepeau. De asemenea, din spectacol nu lipsesc momentele de duioşie, de umor, lucruri care înfioară, dar şi incredibila naivitate a unor muncitori şi ţărani care au crezut doar în munca lor şi în nevoia de rezultate care îi făceau mândri.

Cu Lenin la timonă, Arca se va transforma într-o corabie-fantomă care va naviga continuu, în derivă, în marele ocean al istoriei omenirii.

 Intrarea publicului la eveniment este gratuită.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte