Primaria poza_incendiu_vegetatie

Published on octombrie 2nd, 2012 | by Primaria Sectorului 6

0

Arderea necontrolată a deşeurilor vegetale, pericol de incendii!

Primăria Sectorului 6 îi atenţionează pe proprietarii terenurilor că metoda de ardere a deşeurilor rezultate în urma curăţării grădinilor şi a terenurilor agricole de vegetaţia uscată este foarte periculoasă.

Odată cu venirea toamnei şi demararea curăţeniei specifice acestui anotimp, una dintre principalele cauze de incendiu o reprezintă arderea în condiţii necorespunzătoare a resturilor vegetale. Un pericol mai mare apare atunci când arderea vegetaţiei se face în apropierea construcţiilor sau a altor materiale combustibile.

Conform prevederilor legale privind protecţia mediului, este interzisă arderea vegetaţiei uscate din grădini, terenuri agricole, miriştilor, tufărişilor, fără acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi fără informarea, în prealabil, a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă.

Nerespectarea acestor prevederi se sancţionează cu amenzi cuprinse între 3.000 – 6.000 de lei pentru persoane fizice şi poate ajunge până la 50.000 de lei pentru persoanele juridice.

Pentru igienizarea terenurilor prin ardere, cetăţenii Sectorului 6 au obligaţia de a obţine acceptul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bucureşti şi permis de lucru cu focul de la Primăria Sectorului 6.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑