Stiri 10703046_565965400197610_1941539001_o

Published on septembrie 17th, 2014 | by Primaria Sectorului 6

0

Arta, instrument de comunicare intergeneraţională în Sectorul 6

Pe perioada vacanţei de vară, bunicii artişti din Sectorul 6 s-au decis să facă o bucurie micuţilor care frecventeză un after-school din zona Ghencea şi au redecorat spaţiile cu picturi murale. Familiarizându-se cu celebrul film de animaţie « Strumfii », care reprezintă şi numele instituţiei, membrii cercului de pictură din cadrul Clubului Seniorilor Plevnei Sector 6 au lucrat toată vara, asteptând cu nerăbdare întalnirea cu cei mici.

Astăzi, 17 septembrie 2014, începând cu orele 14.30,  în  prima zi în care micuţii vor frecventa programul centrului, bunicii artişti asteaptă cu emoţie întâlnirea cu beneficiarii lucrărilor şi vor petrece împreună o dupa-amiază dedicată pasiunii comune, pictura.

Activitatea are ca scop stimularea comunicării intergeneraţionale, venind în sprijinul persoanelor vârstnice din sector în vederea menţinerii acestora în viaţa activă a comunităţii, având beneficii semnificative la nivel psiho-social în cazul vârstnicilor  afectaţi de singurătate.

Cu sprijinul Primăriei Sectorului 6, peste 1000 de persoane vârstnice din Sectorul 6 participă lunar la programele sociale dedicate acestora, de tip Clubul Seniorilor, înregistrându-se în ultimii doi ani rezultate remarcabile în ceea ce priveşte reintegrarea persoanelor în vârstă în viaţa activă a comunităţii.

Tags: , , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑