Stiri _MG_1075

Published on octombrie 25th, 2012 | by Primaria Sectorului 6

0

Ateliere de lucru pentru încurajarea voluntariatului în rândul seniorilor

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, împreună cu Primăria Sectorului 6, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, au organizat workshop-ul ”Ateliere de lucru pentru încurajarea voluntariatului în rândul seniorilor”, astăzi, 25 octombrie 2012, la Primăria Sectorului 6.

Evenimentul este dedicat Zilei Europene a Implicării Persoanelor Vârstnice şi marchează “Anul European al îmbătrânirii active şi al solidarităţii între generaţii”.

Peste 50 de seniori voluntari au participat la întâlnirea care a avut ca obiectiv principal,  evidenţierea ideii conform căreia implicarea persoanelor vârstnice prin voluntariat sau participare activă este benefică întregii societăţi.

În prima parte a atelierului, reprezentanţii autorităţilor locale, ONG-urilor şi seniorilor voluntari au prezentat studii de caz, subliniind câteva iniţiative de implicare a seniorilor în voluntariat precum şi cooperarea tinerilor în anumite proiecte.

În partea a doua, audienţa – seniori şi tineri voluntari – au luat parte la ateliere separate şi discuţii cu scopul de a împărtăşi experienţe si instrumente de bune practici.

Participanţii au redactat o listă de idei motivaţionale şi păreri care pot fi utilizate pentru a încuraja seniorii şi tinerii să se implice mai activ în programele de voluntariat.

La finalul evenimentului au fost prezentate concluziile atelierelor de lucru.

Manifestarea a avut loc cu sprijinul Comisiei Europene, al Consililului Naţional al Persoanelor Vârstnice, Caritas România, Asociaţia Pro Vobis, Asociaţia Română pentru Drepturile Pensionarilor.

Tags: , , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑