Comunicate de presă

Published on mai 23rd, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

Atelierul de grădinărit din Sectorul 6

Inspiraţi de zilele însorite, seniorii din comunitatea Sectorului 6 au sărbătorit vremea frumoasă chiar în gradina Clubului ”Mihai Eminescu” din  Calea Plevnei nr. 234.

Dornici de a avea o grădină unde amprenta personală să fie evidentă, iar florile să fie aranjate după gustul lor, seniorii care frecventează cu regularitate programele Clubului s-au pus pe treabă cu ajutorul ustensilelor de grădinărit. Muncind în echipă, cu drag şi voie bună, efortul fizic a fost răsplătit din plin.

“La nivelul fiecărui club, seniorii beneficiază de ateliere de lucru manual, activităţi de voluntariat şi recreativ-distractive, de petrecere a zilelor de naştere şi onomastice ale membrilor clubului, precum şi de servicii de consiliere psiho-socială individuală şi de grup, în vederea resocializării şi reactivării vârstnicilor care prezintă risc de tulburări psiho-emoţionale, de marginalizare sau autoexcludere socială”, a declarat Primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Persoanele vârstnice interesate să participe la activităţile clubului trebuie să domicilieze în Sectorul 6, să aibă vârsta legală de pensionare, conform legii şi să nu sufere de boli contagioase sau psihice care pot afecta integritatea celorlalte persoane care fac parte din grup.

Pentru a facilita accesul persoanelor vârstnice la cluburile seniorilor, acestea sunt răspândite pe suprafaţa sectorului în cele trei cartiere, după cum urmează: două cluburi în Militari, un club în Crângaşi-Giuleşti şi trei cluburi în Drumul Taberei.

Toţi seniorii din Sectorul 6 care simt nevoia să socializeze şi să iasă din rutina zilnică sunt aşteptaţi să se înscrie la unul dintre cele şase cluburi din comunitate în care activează deja peste 1500 de persoane vârstnice.

gradinarit 01 gradinarit 03 gradinarit 04


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte