Comunicate de presă

Published on aprilie 15th, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

Atelierul de Vestimentaţie este locul în care îţi vei realiza brandul personal

Din dispoziţia primarului Rareş Mănescu, Centrul de Recreere şi Dezvoltare Personală ”Conacul Golescu Grant” găzduieşte astăzi, 15 aprilie, începând cu orele 15.00, Atelierul de vestimentaţie, eveniment dedicat în mod special adolescenţilor.

Doamna Gabriela Andreea Urda, consultant de comunicare şi stilist personal, le va vorbi  celor 30 de adolescenţi de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 despre cum este adecvat să se îmbrace pentru şcoală, pentru petreceri şi va oferi informaţii despre ceea ce reprezintă decenţa.

„În cadrul Atelierului, tinerii noştri vor putea afla mai multe despre sentimentul de securizare emoţională prin vestimentaţie şi integrarea în grupurile specifice vârstei prin adoptarea unei anumite ţinute. Adolescenţii îşi doresc să atragă atenţia, să primească recunoaşterea socială a prietenilor şi a adulţilor, iar vestimentaţia este una dintre modalităţile prin care aceştia reuşesc să se integreze în grupul de prieteni, la şcoală şi mai târziu în viaţa adultă”, a declarat primarul Rareş Mănescu.

Paşii pe care copiii şi adolescenţii îi fac acum, cât de bine relaţionează, se adaptează, sau modul în care colaborează sunt importanţi pentru viitor. Mai ales că datele arată faptul că aproape jumătate din copiii din România au fost, la un moment sau altul, victime ale bullying-ului (abuz emoţional repetat care se caracterizează prin încercarea de a obţine supremaţia asupra grupului). Este dificil ca, zilnic, adolescentul să fie înconjurat de colegi care râd de el, de hainele lui, de familie, de orice face sau spune, să îndure vorbe jignitoare, ironii, excludere şi umilinţă. Consecintele pe termen lung sunt devastatoare pentru personalitatea fragilă, în dezvoltare.

Şcoala este mediul în care se manifestă cel mai des lupta pentru putere. Cu o ţinută adecvată, construită de o personalitate armonioasă, adolescentul are şanse mari să nu cadă în ridicol, dar şi să devină o sursă de inspiraţie pentru grupul din care face parte.

Atelierul de astăzi este o parte a campaniei de educare şi conştientizare în şcoli şi licee, numită Rebranding Youth, proiect demarat de Parenting PR: Ana Nicolescu şi Ioana Predoiu – specialiste pe nişa de parenting.

Atelierul propus este extrem de util pentru a dărâma miturile legate de aspect pe care adolescenţii îşi construiesc imaginea despre lume şi viaţă, imagini şi concepte tabu despre care în familie şi/sau la şcoală nu se discută. Domeniile atinse în campanie vor fi: vestimentaţie, nutriţie&mişcare, frumuseţe&make-up.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte