Comunicate de presă

Published on decembrie 8th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Atelierul interactiv – Angajator model, Angajat fidel!

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 organizează, miercuri, 09 decembrie 2015, începând cu ora 10.00,  la Sala de Consiliu a Primăriei Sectorului 6, Atelierul interactiv „Angajator model, Angajat fidel!”.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 a derulat, în perioada 2013-2015, şase proiecte cu finanţare europeană în care s-au desfăşurat o serie de cursuri de calificare în meseriile: lucrător în comerţ, legător manual, îngrijitor bătrâni la domiciliu, florar-decorator, brutar, operator date, frizer, manichiură-pedichiură, technician maseur, confecţioner asamblor articole textile, peisagist, mercantizor.

„Am susținut, încă de la preluarea mandatului, investiţiile private în Sectorul 6 deoarece agenții economici care s-au dezvoltat în comunitate contribuie la  dezvoltarea Sectorului 6. Prin construcția unor noi centre comerciale și de afaceri sunt create noi locuri de muncă, fiind stimulată creşterea nivelului de trai.

În Sectorul 6, prin magazinele deschise, marile lanţuri de retail sunt actori importanţi şi responsabili al comunităţii, susţinători şi promotori solizi ai producătorilor şi produselor din România, la preţuri pe care cetățenii şi le pot permite. Prin atelierul deschis mâine, beneficiarii proiectelor DGASPC Sector 6, care au fost formați în diverse meserii, vor avea acces la locuri de muncă în calificarea pe care au obţinut-o. Astfel, ei vor porni cu dreptul în viitoarea carieră, pregătiţi pentru o integrare durabilă pe piaţa muncii şi în societate”, a declarat Rareş Mănescu, Primarul Sectorului 6.

Astfel, au fost calificate la nivelul regiunii Bucureşti – Ilfov 1110 persoane aparţinând grupurilor vulnerabile după cum urmează:

– 105 persoane – operator date

– 34 persoane – brutar

– 205 persoane – lucrător în comerţ

– 101 persoane – florar-decorator

– 111 persoane – legător manual

– 12 persoane – peisagist

– 14 persoane – mercantizor

– 248 persoane – îngrijitor bătrâni la domiciliu

– 78 persoane – cofecţioner asamblor articole textile

– 26 persoane – tehnician maseur

– 96 persoane – manichiură-pedichiură

– 80 persoane – frizer

Scopul Atelierului interactiv „Angajator model, Angajat fidel!” este de a deschide o poartă de comunicare între angajatori şi persoanele interesate să-şi găsească un loc de muncă în calificarea pe care au obţinut-o.

O serie de angajatori vor fi prezenţi pentru a cunoaşte persoanele aparţinând grupurilor vulnerabile, problemele pe care le au, barierele care le întâmpină vederea ocupării unui loc de muncă stabil, dar şi pentru a descuraja discriminarea şi excluderilor abuzive de orice natură, prin facilitarea accesului la informaţie al cetăţenilor, prin acordarea de consultanţă şi consiliere persoanelor interesate.

Tags: , , , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte