Comunicate de presă Primaria Sectorului 6 - Orasul Reciclarii 2015

Published on iunie 2nd, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Au fost colectate selectiv peste o sută de tone de deşeuri reciclabile

Primăria Sectorului 6 participă în această perioadă la cea de-a treia ediţie a competiţiei „Oraşul Reciclării”, organizată de Eco-Rom Ambalaje şi adresată primăriilor municipalităţilor din România.

Timp de şase luni, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie a.c., 46 de municipii şi oraşe din ţară „se luptă” pentru a dovedi că au cel mai performant sistem de colectare separată a deşeurilor de ambalaje.

Potrivit raportării oficiale, aferente primelor patru luni din acest an, cantitatea totală de deşeuri de ambalaje colectate separat de la populaţie, în Sectorul 6, a fost de 107.240 kg, defalcate după cum urmează:

  • 27.240 kg. deşeuri de ambalaje din plastic;
  • 52.760 kg. deşeuri de ambalaje din hârtie-carton;
  • 27.240 kg. deşeuri de ambalaje din sticlă.

La cea de-a doua ediţie a competiţiei, desfăşurată anul trecut, Sectorul 6 a câştigat premiul de excelenţă la categoria „Trâmbiţare”, fiind una dintre municipalităţile care s-au implicat cel mai mult în comunicarea competiţiei către populaţie. După această reuşită, Primăria a răspuns pozitiv şi celei de-a treia chemări la luptă, alături de alte 45 de municipalităţi din toată ţara.

Acestea sunt monitorizate constant pe toată perioada competiţiei, urmărind trei criterii de evaluare: calitatea serviciilor de colectare separată a deşeurilor de ambalaje (însemnând accesul populaţiei la containerele colorate, aspectul acestora şi corectitudinea depunerii separate a deşeurilor în containere), cantitatea de deşeuri colectate separat per locuitor şi campaniile de conştientizare şi mobilizare a populaţiei pentru a separa deşeurile de ambalaje.

La final, câştigătorul va obţine titlul de ,,Oraşul Reciclării” şi marele premiu: un Parc Tematic în valoare de 12.000 euro, un spaţiu inedit de relaxare amenajat cu mobilier realizat din deşeuri reciclabile. Municipalitatea clasată pe locul al II-lea se va bucura timp de o săptămână de vizita autocarului hich-tech “Laboratorul Verde al Reciclării” prin care elevii claselor a III-a vor învăţa, într-un mod dinamic şi creativ, despre importanţa colectării separate pentru protejarea mediului. Oraşul care va obţine locul al III-lea va beneficia de o campanie de informare şi conştientizare a populaţiei cu privire la importanţa separării deşeurilor de ambalaje, în valoare de 3.000 de euro, realizată cu sprijinul Eco-Rom Ambalaje.

Mai multe detalii despre ediţia a treia a competiţiei „Oraşul Reciclării” şi informaţii despre colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje pot fi aflate accesând site-ul  www.ColecteazaSelectiv.ro.

Tags: , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑