Comunicate de presă jocuri-de-echipa-11

Published on iulie 23rd, 2012 | by Primaria Sectorului 6

0

Aventură cu foc de tabără şi lecţii de echitaţie la Padiş, în Munţii Apuseni

Mâine, 18 iulie 2012, tinerii voluntari implicaţi în proiectul  “Tabere de Cartier”, derulat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, vor porni cu trenul în miez de noapte către satul de vacanţă de la Padiş.

Tabăra va fi o vacanţă bine meritată, în care peisajul superb, aerul curat şi prietenia vor fi ingredientele esenţiale pentru o adevărată aventură în sânul naturii. În programul expediţiei ce va avea loc în perioada 18 – 23 iulie sunt incluse excursii organizate pe munte, lecţii de echitaţie, focuri de tabără, vizitarea peşterilor din zonă, dar şi exerciţii de dezvoltare personală cu analizarea rezultatelor obţinute şi planificarea unor proiecte viitoare.

Organizat şi anul acesta la iniţiativa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, proiectul ,,Tabere de cartier”,  iniţiat în urmă cu trei ani cu ajutorul unui grup de voluntari Scout din Franţa, a urmărit să îmbunătăţească programul de activităţi destinate copiilor din clasele primare. Scopul a fost includerea copiilor defavorizaţi, care nu au posibilitatea de a merge în tabere la mare sau la munte, într-un program de educaţie non-formală şi de petrecere a timpului liber pe parcursul vacanţei de vară. Copiii care au participat în perioada 25 iunie – 08 iulie 2012  la proiectul ,,Tabere de cartier” au fost întâmpinaţi de voluntarii care i-au îndrumat pas cu pas prin lumea magică a poveştilor, au organizat ateliere de creaţie, jocuri, scenete şi alte activităţi ludice – toate referitoare la familie, prietenie, curaj şi onoare.

Cu vârste cuprinse între 14 – 18 ani, tinerii voluntari implicaţi în proiect fac parte dintre copiii care au beneficiat la un moment dat de o măsură de protecţie în sistem rezidenţial sau sunt elevi din licee, care au fost mai mult decât încântaţi să dea o mână de ajutor în acest proiect.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 încurajează voluntariatul în rândul comunităţii şi oferă oportunităţi de implicare activă şi eficientă în promovarea drepturilor copilului. An de an, numărul adolescenţilor şi al tinerilor care îşi doresc să se implice în problemele societăţii prin activităţi de voluntariat înregistrează o dinamică pozitivă.

Tags: , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑