Comunicate de presă Rareş Mănescu

Published on septembrie 24th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Bani europeni pentru reabilitarea termică în Sectorul 6: mai repede, mai simplu, mai eficient

Rareş Mănescu, Primarul Sectorului 6, s-a întâlnit ieri, 23 septembrie 2015, cu doamna Corina Creţu, Comisarul European pentru Politică Regională.

La întâlnirea de lucru ce a avut loc la sediul Comisiei Europene a participat şi deputatul Răzvan Mironescu, Coordonator al Comisiei pentru Fonduri Europene a Partidului Naţional Liberal.

Discuţiile s-au axat pe conţinutul tehnic al liniei de finanţare dedicată creşterii eficienţei energetice a clădirilor. Principalul document de lucru – Ghidul Solicitantului aferent Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa Prioritara 3, domeniul de intervenţie 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor– este în procedura de consultare publică şi acum este momentul când potenţialele problemele pot fi corijate.

Reprezentanţii Sectorului 6 doresc să utilizeze cât mai bine banii europeni care sunt puşi la dispoziţie României în proiectele de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe şi a unităţilor şcolare. Cei doi au subliniat faptul că, pentru administraţia locală a sectorului, reabilitarea termică şi creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe, precum şi îmbunătăţirea performanţei energetice a clădirilor publice din sector (şcoli , grădiniţe, creşe) sunt obiective strategice care se bucură, în acelaşi timp, de sprijinul larg al comunităţii locale.

Maximizarea utilizării banilor europeni înseamnă enorm pentru bugetul local care, astfel, poate fi degrevat de una dintre cele mai mari presiuni la acest moment. O alta dorinţă a reprezentanţilor Sectorului 6 este o derulare mai rapidă a procedurilor birocratice aferente pregătirii, aprobării şi derulării proiectelor locale de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe şi de îmbunătăţire a performanţei energetice a clădirilor publice.

În acelaşi context au fost abordate şi problemele legate de contribuţia asociaţiilor de proprietari – pentru care s-au adus argumente în favoarea unui procent cât mai redus şi criteriile de eligibilitate ale proiectelor – pentru care uneori, cerinţele birocratice pot deveni o piedică de netrecut şi nu un sprijin.

Reprezentanţii comunităţii locale din Sectorul 6 consideră întâlnirea avută la Comisia Europeană ca fiind un real succes şi îşi exprimă convingerea că vor avea în persoana doamnei Comisar European, Corina Creţu, un partener important în implementarea acestei axe din viitorul program operaţional. Realizarea acestor investiţii din fonduri europene va contribui la creşterea calităţii vieţii locuitorilor Sectorului 6 şi, în acelaşi timp, va aduce economii importante la bugetul local.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑