Comunicate de presă

Published on martie 11th, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

În beneficiul cetăţenilor, 7 proiecte sociale au primit încă 3 ani de finanţare pentru a creşte şansele de reintegrare socio-profesională a categoriilor vulnerabile din regiunea Bucureşti-Ilfov

În luna februarie, Consiliul Local al Sectorului 6 a aprobat sustenabilitatea pentru o perioadă de trei ani a unui număr de şapte proiecte implementate de către Direcţia  Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Sector 6, cofinanţate din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, în parteneriat cu diferiţi actori sociali.

“Continuarea măsurilor de integrare socio-profesională a persoanelor care provin din grupuri vulnerabile nu e o favoare pentru acestea, ci un avantaj pentru întreaga comunitate. Pentru fiecare persoană pregătită de noi cresc şansele de a găsi un loc de muncă. Programele noastre sunt un instrument important în procesul de combatere a marginalizării sociale, proces cu efecte benefice pentru întreaga comunitate din Sectorul 6”, a precizat primarul Rareş Mănescu.

Proiectele au calificat la nivelul regiunii Bucureşti – Ilfov, 1.688 persoane aparţinând grupurilor vulnerabile.

Prin intermediul celor şapte proiecte derulate de Direcţia  Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Sector 6 în ultimii trei ani s-au desfăşurat cursuri de calificare în meseriile: lucrător în comerţ, legător manual, îngrijitor bătrâni la domiciliu, florar-decorator, brutar, operator date, frizer, manichiură-pedichiură, technician maseur, confecţioner asamblor articole textile, peisagist, mercantizor.

320 persoane – operator introducere, validare şi prelucrare date
34 persoane – brutar
356 persoane – lucrător în comerţ
101 persoane – florar-decorator
111 persoane – legător manual
12 persoane – peisagist
14 persoane – mercantizor
460 persoane – îngrijitor bătrâni la domiciliu

Tags: , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte