Centrul Cultural

Published on septembrie 2nd, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Bucureştiul de poveste în Sectorul 6

”A fost odată ca niciodată o frumoasă fată săracă pe nume Dâmboviţa, îndrăgostită de un cioban vrednic, pe nume Bucur” – aşa începe povestea pe care mâine, 3 septembrie 2015, copiii Sectorului 6 vor avea ocazia de a o cunoaşte, alături de alte file de istorie care au stat la baza întemeierii oraşului Bucureşti.

Odată cu venirea toamnei, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, în parteneriat cu Asociaţia Artextract, propune celor mai mici locuitori ai sectorului spectacolul “Legenda Bucureştiului”, un eveniment pe înţelesul tuturor.

Într-o încercare de a trezi interesul copiilor către tot ce este autentic şi valoros, către natură şi creativitate, actori înzestraţi vor pune în scenă personajele poveştii printr-un spectacol de teatru cu păpuşi realizate din materiale naturale, într-o demonstraţie de ingeniozitate creativă. Prin gesturi clare, esenţiale, prin acţiuni dinamice, printr-un scenariu plin de răsturnări de situaţie, spectacolul îşi propune să transmită copiilor valori fundamentale ale vieţii, constituind astfel o alternativă la formele fixe ale educaţiei formale.

Spectacolul va avea loc Centrul de Recreere şi Dezvoltare Personală ”Conacul Golescu-Grant”, din Aleea Ţibleş nr.64, un loc încărcat de istorie. Tradiţia consemnează că pe terenul actualului conac a existat o clădire construită de Doamna Stanca la sfârşitul secolului al XVI-lea. Mai târziu, la începutul secolului al XIX-lea, cărturarul Dinicu Golescu şi consulul britanic la Bucureşti, Effingham Grant, au dat conacului forma actuală.

 În prezent, Centrul de Recreere şi Dezvoltare Personală ”Conacul Golescu-Grant” este un spaţiu dedicat educaţiei nonformale şi excelenţei artistice, unde copiii din Sectorul 6 îşi urmează pasiunile. Clădirea are statut de monument istoric, fiind înscrisă în patrimoniul naţional.

Sunt aşteptaţi la evenimentul din 3 septembrie 2015, cei mari, dar mai ales cei mici, începând cu orele 18.00, pentru a intra în atmosfera de vrajă a legendei Bucureştilor şi pentru a primi în dar, la finalul poveştii, câte un titirez, simbol al magiei pe care fiecare o poartă cu el, dar  şi îndemn de a “lua cu sine” povestea şi a păstra vii, cât mai mult timp în memorie, valorile dobândite.

Legenda Bucurestiului Legenda Bucurestiului

Tags: , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte