Primaria 1

Published on aprilie 17th, 2013 | by Primaria Sectorului 6

0

Campania ”Plantează un copac pentru sănătatea ta!” a ajuns la final

La iniţiativa Primarului Sectorului 6, Rareş Mănescu, Primăria Sectorului 6 a derulat, în perioada 15 martie – 15 aprilie 2013, campania ”Plantează un copac pentru sănătatea ta!”

Campania este parte a “Lunii pădurii”, organizată de Departamentul pentru Ape, Păduri şi Piscicultură cu sprijinul Regiei Naţionale a Pădurilor ROMSILVA.

Primăria Sectorului 6 a răspuns iniţiativei celor două instituţii şi, cu sprijinul Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 şi a Centrului Cultural European Sector 6, a amenajat trei puncte de distribuţie a puieţilor.

Cele trei corturi au fost amplasate în Drumul Taberei, Militari şi Crângaşi, programul fiind adaptat şi la condiţiile meteo. De la acestea, orice locuitor al Sectorului 6 a putut lua un copac pentru a-l sădi. În cele patru săptămâni, cât a funcţionat programul, au fost puşi gratuit, la dispoziţia cetăţenilor Sectorului 6, 9.000 de puieţi de stejar roşu şi arţar. Cei 21 de voluntari participanţi la campanie au distribuit, cu această ocazie, 55.000 de pliante cu informaţii despre acţiune şi detalii despre cum se plantează un copac.

În campanie au fost implicate şi asociaţiile de proprietari, unităţile de învăţământ şi grădiniţele de pe raza Sectorului 6.

“Cu toţii cunoaştem beneficiile pe care ni le oferă prezenţa copacilor în spaţiul urban. Avem nevoie de aer curat şi de un mediu sănătos. Participând direct la plantarea pomilor ne simţim mai legaţi şi responsabili, iar prin sădirea celor 9.000 de copaci am creat sper, încă 9.000 de apărători ai naturii.” a declarat Primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

[nggallery id=70]

Tags: , , , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑