Stiri IMG_8276

Published on februarie 12th, 2013 | by Primaria Sectorului 6

0

Campanie de prevenire a criminalităţii, desfăşurată în şcoli

Primăria Sectorului 6, prin Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6, împreună cu reprezentanţii Serviciului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din Poliţia Capitalei şi Poliţia de Proximitate din sector, au avut o întâlnire de informare şi stabilire a modului de desfăşurare a campaniei de prevenire a violenţei în şcoli.

În următoarele zile, echipe mixte formate din reprezentaţi ai participanţilor din cadrul acestei campanii, vor merge în unităţile de învăţământ din Sectorul 6, unde vor vorbi cu elevii despre cum să depăşească problemele apărute ca să nu ajungă în faţa legii. Toate materialele prezentate vor fi explicate pe înţelesul lor prin materiale video.

Campania este împărţită pe categorii de vârstă: elevii din clasele I-IV vor viziona filmuleţe (desen animat), iar la clasele mari vor fi explicate noţiunile de victimă şi infractor, urmând ca elevii să înveţe părţi ale Codului penal, legi speciale, cum ar fi Legea pentru prevenirea violenţei în familie sau Legea privind protecţia drepturilor copilului, şi chiar Legea privind accesul la informaţii de interes public, precum şi legea ce vizează protecţia identităţii şi a datelor personale.

Poliţiştii le vor explica că orice înşelăciune, şantaj, furt, tâlhărie, lovire, dar şi discriminarea, înseamnă infracţiune, şi că toţi cetăţenii, indiferent de vârstă, trebuie să ţină cont de legi şi să aibă respect faţă de o altă persoană.

“Din punctul de vedere al elevilor, distrugerile de obiecte sau lovirile, nu sunt considerate violenţe, deşi acest tip de fapte au uneori urmări dintre cele mai rele. Considerăm că trebuie informaţi în primul rând, de faptul că răspund în faţa legii începând de la 14 ani (sunt foarte miraţi când aud acest lucru) şi care sunt efectele nerespectării legilor”, a spus comisarul şef Graţiela Văduva.

“Colaborarea între cele două instituţii este benefică pentru toate părţile implicate, atât pentru autorităţile publice, cât şi pentru cetăţeni.

Siguranţa cetăţeanului, a fost una dintre cele cinci bătălii pe care m-am angajat să le port în campania electorală şi voi susţine şi pe viitor astfel de proiecte menite să dezvolte spiritul civic şi respectarea legilor”, a declarat Primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑