Stiri reabilitare_blocuri

Published on iulie 23rd, 2012 | by Primaria Sectorului 6

0

Canicula modifică programul muncitorilor de pe şantiere

Ritmul lucrărilor pe şantierele deschise la cele 217 blocuri din Sectorul 6 unde se efectuează reabilitarea termică a fost încetinit, ca urmare a creşterii temperaturilor din ultima perioadă.

Conform Legii nr. 436/18.07.2001 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecţia persoanelor încadrate în muncă, angajatorul este obligat să asigure condiţiile de microclimat la locul de munca:  reducerea duratei zilei de lucru, eşalonarea pe două perioade a zilei de lucru, întreruperea colectivă a lucrului cu asigurarea continuităţii activităţii în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă.

„Am decis ca zilele în care temperatura depăşeste 30 grade Celsius, programul de lucru pe şantiere să fie redus pentru a preveni  accidentele de muncă ce pot afecta pe cei aproape 1000 de muncitori implicaţi în procesul de reabilitare termică. Temperaturile extrem de ridicate din ultima perioadă cauzează probleme tehnice, precum aderenţa scăzută a materialelor utilizate în procesul reabilitare termică, ceea ce poate duce până la necesitatea refacerii lucrărilor.

Această decizie nu înseamnă că lucrările vor fi oprite, ci este o măsura luată atât pentru siguranţa muncitorilor, cât şi a cetăţenilor, dar şi pentru a garanta calitatea lucrărilor de reabilitare a blocurilor din sector”, primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu

Tags: , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑