Comunicate de presă

Published on decembrie 8th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Cantina socială din Cartierul Crângaşi îşi aşteaptă beneficiarii!

Începând de astăzi, 7 decembrie 2015, un nou serviciu social de tip cantină, situat în Calea Crângaşi nr. 42-44, bloc 9 – 10, parter, vine în sprijinul a 300 de persoane cu domiciliul în Sectorul 6.

Anual, sute de persoane aflate în dificultate, incluse în evidenţele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, solicită diverse forme de sprijin social, printre care şi servirea mesei la cantină.

„Oferim în prezent servicii de cantină pentru 500 de persoane aflate momente dificile ale vieţii. Cantina Crângaşi, deschisă astăzi, ne permite extinderea acestui tip de servicii sociale, de acordare a unei mese calde, pentru alte 300. Suntem alături de membrii comunităţii prin cantine sociale amplasate cât mai aproape de casele lor, având în vedere că unele persoane se află în situaţii speciale şi se deplasează cu greutate”, a declarat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

În scopul sprijinirii celor mai defavorizaţi membri ai comunităţii, DGASPC Sector 6 a încheiat, de-a lungul anilor, mai multe parteneriate public-private prin care beneficiarii pot lua o masă caldă după cum urmează:

  • în zona Ghencea – 150 de persoane,

  • în zona Bulevardul Timişoara – 250 de persoane,

  • în Cartierul Militari – 100 de persoane.

Dezvoltarea unui sistem de servicii sociale, care se adresezează tuturor categoriilor de persoane aflate în dificultate, cu domiciliul pe raza Sectorului 6 este un deziderat prin care Primăria Sectorului 6 urmăreşte asigurarea un acces echitabil şi nediscriminatoriu al cetăţenilor la servicii şi prestaţii sociale adaptate nevoilor actuale. Se are în vederea creşterii calităţii vieţii şi promovarea principiilor de coeziune şi incluziune socială la nivelul comunităţii, în concordanţă cu standardele naţionale şi europene în domeniu.

Cantina Sociala

foto 3 foto 4

Tags: , , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte