Stiri O

Published on februarie 7th, 2014 | by Primaria Sectorului 6

0

Caragiale, omagiat la Clubul Seniorilor Sector 6

Pentru a celebra 162 de ani de la naşterea marelui dramaturg I.L. Caragiale, beneficiarii Clubului Seniorilor Plevnei, din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, au pregătit în data de 6 februarie 2014 un mic spectacol omagial. În contrast cochet cu vremea de afară, persoanele în vârstă cu talent actoricesc au ales să pună în scenă schiţa ”Căldură mare”, una dintre cele mai îndrăgite creaţii ale autorului. Spectacolul a fost precedat de un scurt moment introductiv în care au fost punctate pe rând momente biografice de referinţă, care au marcat viaţa şi creaţia lui Caragiale.

Unul dintre participanţii la eveniment, dl. Niculae Lungu a ţinut să se prezinte şi să ne împărtăşească gândurile sale cu privire la activităţile derulate în cadrul Clubului Seniorilor:

”M-am născut în data de 26 mai 1941, în Judeţul Teleorman”, ne-a declarat domnia sa, „iar în anul 1956 am ajuns în Bucureşti, unde am urmat liceul la seral. Armata am facut-o la Iaşi, la Grăniceri, pe o perioadă de aproape trei ani, pentru că aşa era atunci. Am lucrat mai întâi în construcţii, apoi la serele Bragadiru şi în cele din urmă m-am angajat ca electrician la echipa specială din cadrul Electromagnetica, unde am activat până la vârsta pensionării”. Căsătorit, cu doi copii şi o nepoată studentă, domnul Lungu se declară un ”fan” al Clubului Seniorilor Plevnei, pe care îl frecventează chiar de la inaugurarea lui, în toamna lui 2012.

”Mă implic mai ales în activităţile culturale care au loc în cadrul cercului de poezie sau de fotografie, dar am urmat şi cursurile de informatică puse la dispoziţie gratuit. Teatrul m-a interesat încă din perioada liceului, când am activat în cadrul unei trupe, iar în ultimul timp am participat ca figurant la mai multe emisiuni de televiziune. Pe urmă am venit aici şi mi-a plăcut să fiu cât mai activ”, ne-a mai declarat domnul Lungu, cel care a contribuit direct la succesul micii scenete omagiale intrând, cu umor şi măiestrie, în pielea personajului rătăcit pe strada ”Pacienţii”.

Cu un număr de 650 beneficiari lunar, Clubul Seniorilor este un spaţiu de relaxare şi agrement pentru pensionarii din Sectorul 6, un loc destinat stimulării comunicării la orice vârstă şi readucerii persoanelor de vârsta a treia în viaţa socială activă. Centrul derulează programe culturale, sportive, de abilitare şi petrecere a timpului liber, reuşind pe parcursul unui an să schimbe statutul şi imaginea de sine  a beneficiarilor săi, afectaţi de problemele specifice vârstei a treia.

În mesajul său, transmis cu prilejul acestui moment omagial, primarul sectorului 6, Rareş Mănescu, a ţinut să-i felicite pe seniori pentru iniţiativă, subliniind eforturile administraţiei pe care o conduce în susţinerea persoanelor vârstnice, dar şi importanţa implicării acestei categorii sociale în bunul mers al comunităţii Sectorului 6.

 

Tags: , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑