Stiri _MG_2291

Published on noiembrie 19th, 2012 | by Primaria Sectorului 6

0

Câştigătorii Cupei Generaţiilor

Duminică au fost premiaţi câştigătorii competiţiei „Cupa generaţiilor” – parte integrantă a proiectului “Lumea celor 64 de pătrate”. Iniţiat în anul 2010, proiectul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 îşi propune să stimuleze gândirea logică şi spiritul de competiţie în rândul copiilor din comunitate.

Întrucât anul 2012 este declarat de către Consiliul Uniunii Europene şi Parlamentul European drept „Anul european al îmbătrânirii active şi al solidarităţii între generaţii”, la competiţia de duminică au participat alături de copiii care frecventează Clubul de şah şi membrii “Clubului Seniorilor”. Vârstnicii au acceptat provocarea micilor şahişti pentru a demonstra că sportul minţii nu cunoaşte vârstă şi nici bariere sociale, putând fi practicat de oricine, în scopul divertismentului, dar şi al iniţierii unui dialog între toate categoriile de vârstă.

Premiile revendicate de cei care şi-au adjudecat podiumul în competiţia „Cupa generaţiilor” au fost pe gustul câştigătorilor. Într-o atmosferă festivă acompaniată de numeroase aplauze au primit medalii, diplome, cupe, ceasuri, rucsaci şi mp3:

  • Panait Dragoş (Clubul de şah) – locul I
  • Cuc Cornel Alexandru (Clubul de şah) – locul II
  • Trăilă Dumitru (Clubul Seniorilor) – locul III

Pe lângă primii trei câştigători, s-au mai acordat încă patru premii speciale. Astfel, dl. Mihăescu Virgil, persoană vârstnică, unul dintre deţinătorii premiului special, a dorit să doneze celor mai mici participanţi o tablă de şah complet echipată şi o carte “Primii paşi în şah” a doamnei Elisabeta Policroniade, care-i va ajuta cu siguranţă să înţeleagă mai bine tainele sportului minţii.

Cursurile de şah care au loc la Centrul de Recreere şi Dezvoltare Personală „Palatul Copiilor”- Sector 6 se desfăşoară de trei ori pe săptămână sub îndrumarea profesorilor Dan Miţaru şi Gheorghe Candea, membri ai Federaţiei Române de Şah.

Antrenamentele se adresează tuturor copiilor care sunt interesaţi de performanţă sau doar de o alternativă educativă de petrecere a timpului liber. În clădire sunt amenajate 12 săli pentru diferite activităţi la care pot veni copii cu vârste între 4-18 ani cu domiciliul în sectorul 6, participarea fiind gratuită.


Mai multe informaţii legate de programele derulate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 găsiţi la www.asistentasociala6.ro.

[nggallery id=39]

Tags: , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑