Stiri Bubico I

Published on februarie 20th, 2013 | by Primaria Sectorului 6

0

Ce amenzi riscă posesorii animalelor de companie

Primăria Sectorului 6, prin Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6, informează posesorii animelelor de companie/comunitare asupra HCGMB nr. 120/2010, privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti, având în vedere disconfortul creat prin creşterea şi îngrijirea animalelor în condiţii inadecvate, situaţie ce poate duce la apariţia unor condiţii insalubre, neigienice în apropierea blocurilor de locuinţe.

Persoanele fizice şi juridice au obligaţia să întreţină curăţenia şi igiena în spaţiile de locuit, spaţiile de desfăşurare a activităţii, curţi, spaţiul verde din jurul blocurilor. Nerespectarea constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 3000 lei pentru persoane juridice şi de la 200 lei la 1000 lei pentru persoane fizice.

În timpul plimbărilor pe domeniul public, posesorii animalelor de companie au obligaţia:

  • să deţină asupra lor materialele necesare (făraş, mătură) pentru curăţarea locului  – nerespectarea se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 500 lei.
  • să nu permită accesul animalelor de companie pe spaţiile verzi din parcuri, grădini publice şi cele aferente ansamblurilor de locuinţe, în spaţiile de joacă amenajate pentru copii, în magazine şi pieţe de desfacere. Accesul cu animale de companie va fi permis numai în spaţiile special amenajate. Nerespectarea constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 500 lei.
  • menţinerii câinilor în lesă, iar cei din categoria celor agresivi vor purta, obligatoriu, şi botniţă. Nerespectarea se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 500 lei.

Posesorii animalelor de companie vor asigura o permanentă stare de curăţenie şi igienizare a spaţiilor destinate creşterii acestora, altfel riscând sancţiuni de la 200 lei la 500 lei.

Persoanele care deţin animale de companie în imobilele cu spaţii comune vor asigura protecţia şi siguranţa celorlalţi locatari. Această obligaţie le revine şi în timpul plimbării animalelor. Nerespectarea acestei prevederi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 200 la 500 lei.

Tags: , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑