Stiri 20140612_113057

Published on iunie 13th, 2014 | by Primaria Sectorului 6

0

Cei mai vârstnici ”informaticieni” din Sectorul 6 şi-au primit diplomele

Joi, 12 iunie 2014, Centrul de Zi „Clubul Seniorilor”, din Calea Plevnei nr. 234, a găzduit ceremonia de acordare a diplomelor care atestă  absolvirea cursurilor de initiere in tainele calculatorului pentru un număr de 58 de persoane în vârstă.

Cu durata de două luni, cursurile au pus la dispoziţia seniorilor din comunitatea Sectorului 6 informaţii legate de componentele calculatorului, utilizarea Windows şi Microsoft Word dar şi noţiuni legate de navigarea pe internet şi accesarea reţelelor de socializare.

Veritabili absolvenţi, beneficiarii s-au costumat cu togă şi au pus în scenă întreg ceremonialul specific liceenilor ajunşi cu bine la finalul clasei a XII-a.

Au urmat, pentru invitaţii şi jurnaliştii prezenţi la eveniment, demonstraţii de măiestrie în utilizarea unor programe precum Skype sau Facebook, plata facturilor online şi accesarea propriilor conturi de email, proaspăt create. Cu menţiunea că cel mai vârsnic absolvent a împlinit de curând venerabila vârstă de 86 de ani, am reţinut impresiile doamnei Marcela (80 de ani), care s-a arătat surprinsă de oportunităţile pe care le deschide un computer conectat la internet. Tot dânsa ne-a informat că mai mult de jumătate dintre absolvenţii zilei de azi urmează şi cusurile de limba engleză oferite în mod gratuit în cadrul aceleiaşi structuri.

Odată cu dobândirea noilor drepturi europene de către români, în ceea ce priveşte libertatea de mişcare şi de lucru în Uniunea Europeană, noi aptitudini au devenit necesare. Calculatorul şi Internetul ne aduc mai aproape. Comunicarea cu membrii familiei aflaţi în diaspora este acum facilitată de aceste cursuri pentru seniorii Sectorului 6, care îşi pot dezvolta competenţe digitale”, a declarat Rareş Mănescu, primarul Sectorului 6.

Aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Clubul Seniorilor Plevnei oferă programe culturale, sportive, de abilitare şi petrecere a timpului liber pentru persoanele vârstnice din comunitate.

 Cu peste 600 beneficiari lunar, Clubul Seniorilor Sector 6 are ca scop stimularea comunicării şi readucerea persoanelor de vârsta a treia în viaţa socială activă.

Tags: , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑