Stiri IMG_7502

Published on septembrie 30th, 2014 | by Primaria Sectorului 6

0

Centru pilot educational in cadrul proiectului „Respect si sanse egala pentru femei”

Astăzi, 30 septembrie 2014, Fundaţia Estuar, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Fundaţia “Preţuieşte Viaţa”, SC Ima Group Srl şi Opportunity Associates Româniaau lansat un centru-pilot educaţional pentru copiii persoanelor înscrise în grupul ţintă al proiectului “Respect şi şanse egale pentru femei”.

În cadrul acestui centru-pilot, care este primul de acest fel din România, vor fi oferite gratuit servicii de îngrijire şi educare pentru 20 de copii, cu vârstele cuprinse între 3 şi 6 ani. De asemenea, de la 1 octombrie, copiii înscrişi în program vor beneficia şi de transport gratuit, un microbuz preluându-i şi ducându-i înapoi acasă după terminarea programului de la centru.

Centrul-pilot educaţional este situat în Strada Pădurarilor nr. 59A, Sector 6, Bucureşti şi va avea un program zilnic de la 7.00 la 18.00, timp în care mamele lor vor putea participa la activităţile din cadrul proiectului – cursuri de calificare/recalificare, cursuri de antreprenoriat şi activităţi de asistenţă pentru femeile care doresc să îşi deschidă propria afacere, participare la focus-grupurile organizate în cadrul proiectului etc.

Preşedintele Fundaţiei Estuar, Dr. Cristian Andrei a subliniat importanţa pe care o are acest centru pentru comunitate:”O grădiniţă, la fel ca o şcoală, trebuie să fie a părinţilor. Dacă este aplicat acest principiu, acea grădiniţă sau acea şcoală va funcţiona în interesul copiilor. Acest Centru-pilot educaţional are toate şansele să fie al părinţilor din sectorul 6, iar copiii care vor copilări aici vor fi cu siguranţă bine crescuţi”.

Directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Nicolae Gorunescu a punctat modul în care acest centru îi va ajuta efectiv pe locuitorii Sectorului 6: ”Noul centru pilot se înscrie în strategia DGASPC Sector 6 de reducere a dependenţei categoriilor vulnerabile de servicii sociale şi sprijină persoanele defavorizate cu copii, oferindu-le  timpul necesar pentru a urma cursuri de perfecţionare şi de a-şi găsi un loc de muncă. Pe termen lung, astfel de servicii garantează depăşirea situaţiilor de criză şi măresc şansele unei integrări sociale durabile”.

Andreea Marin, preşedinta Fundaţiei ”Preţuieşte Viaţa”, a punctat modul în care serviciile oferite în cadrul proiectului le vor schimba viaţa femeilor implicate în proiect: ”O mamă se gândeşte întotdeauna mai întâi la copilul ei şi abia după aceea la sine. Prin acest proiect vrem să le ajutăm pe femei să se ajute pe ele însele, ajutându-i astfel şi pe membrii familiilor lor – de aceea am gândit nu numai cursuri de calificare şi recalificare, asistenţă pentru cele care vor să-şi deschidă o afacere, dar şi acest centru-pilot, unde mamele îşi pot lăsa micuţii cât timp sunt la cursuri sau se reîntorc la serviciu după ce termină cursurile. Credem că le va fi de ajutor pentru că ştim că micuţii vor fi bine îngrijiţi şi educaţi”.

Proiectul „Respect şi Şanse Egale pentru Femei” este un proiect co finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Acesta îşi propune integrarea profesională şi integrarea/reintegrarea pe piaţă muncii a 580 de femei şi persoane care aparţin grupurilor vulnerabile, prin programe de formare profesională/calificare, ajutor în iniţierea unei afaceri şi oferirea de servicii de îngrijire a copiilor, astfel încât părinţii acestora să se poată întoarce la locurile de muncă sau să-şi continue activitatea profesională, dorindu-se astfel echilibrarea vieţii profesionale cu cea de familie.

Despre partenerii în cadrul proiectului

Fundaţia Estuar este cea mai activă organizaţie care oferă opţiuni sociale şi alternative adulţilor cu probleme de sănătate mintală, pentru reintegrarea lor în comunitate. Mai multe detalii puteţi găsi pe www.estuar.org.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGSAPC) Sector 6 este o instituţie publică, care realizează la nivelul sectorului măsurile de asistenţă socială în domeniul protecţiei copilului, familiei, persoanelor singure, persoanelor vârstnice, persoanelor cu handicap, precum şi a oricăror persoane aflate în nevoie. Mai multe detalii pot fi găsite pe www.protectiacopilului6.ro

Fundaţia „Preţuieşte Viaţa” este una dintre cele mai active organizaţii neguvernamentale, fiind un concept iniţiat de Andreea Marin pentru a fi folosit că o „umbrelă” pentru campaniile umanitare gândite de aceasta. Mai multe informaţii pot fi găsite pe www.pretuiesteviata.org.

SC Ima Group SRL este o companie de consultanţă şi training care vizează dezvoltarea resurselor umane în domeniul competenţelor cheie comune necesare împlinirii şi dezvoltării personale precum şi al calificării şi recalificării specifice. Mai multe detalii puteţi găsi pe http://ima-group.weebly.com/ .

Opportunity Associates România este o companie de training care oferă programe de instruire complexe, atât pentru companii, cât şi pentru organizaţii neguvernamentale şi persoane fizice.

Pentru mai multe detalii, contactaţi:

Laura Jigău

Specialist comunicare Fundaţia Estuar

Tel: 0758119321

E-mail: [email protected]

Tags: , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑