Stiri copii-cu-autism

Published on aprilie 2nd, 2014 | by Primaria Sectorului 6

0

Centrul de Consiliere şi Asistenţă Specializată pentru Copiii cu Autism din Sectorul 6

Cu susţinerea Primăriei Sectorului 6, 15 copii din comunitate, afectaţi de autism, beneficiază de servicii sociale specializate în cadrul Centrului de Consiliere şi Asistenţă pentru Copii cu Autism.

Serviciile oferite în cadrul centrului se adresează atât copilului, cât şi familiei, şi constau în comunicare, interacţiune socială şi abilităţi de grup, deprinderi de autonomie/autoservire personală, motricitate grosieră şi fină, terapie individuală şi de grup, logopedie, terapie asistată cu animale, activităţi sportive adaptate, art-terapie şi stimulare senzorială.

Centrul mai oferă îndrumare către servicii complementare şi consilierea părinţilor după confirmarea diagnosticului de tulburare de spectru autist.

Centrul funcţionează în parteneriat cu Fundaţia Romanian Angel Appeal şi Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, beneficiind de personal specializat şi dotări corespunzătoare.

Copiii beneficiază de o îmbinare a intervenţiilor psiho-comportamentale în context de grup cu cele de dezvoltare a autonomiei personale, de stimularea comunicării funcţionale, în cadrul unui program terapeutic individualizat, în acord cu particularităţile copilului şi nivelul lui de dezvoltare.

Statisticile demonstrează o creştere a numărului de copii afectaţi de tulburări de spectru autist la nivel naţional, ceea ce impune adoptarea unor măsuri de prevenire şi combatere a efectelor negative care însoţesc acest fenomen.

Tags: , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑