Comunicate de presă

Published on decembrie 9th, 2015 | by Primaria Sectorului 6

0

Centrul de Excelenţă “NEGHINIŢĂ” – servicii de îngrijire şi educaţie pentru micuţii din Sectorul 6

Pentru cei 200 de copii care frecventează Centrul de excelenţă ”Neghiniţă” din Sectorul 6, precum şi pentru părinţii acestora, fiecare zi a săptămânii se derulează după un tipar firesc, lipsit de griji şi plin de activităţi benefice.

Ca urmare a implementării unui proiect finanţat prin fonduri europene, centrul a fost extins şi modernizat pentru a veni în întâmpinarea cererii tot mai mari de locuri în instituţii de îngrijire timpurie a copilului pe raza Sectorului 6..

Astfel, cei 200 de micuţi au la dispoziţie un spaţiu adecvat în care pot fi îngrijiţi şi supravegheaţi pe timpul zilei, în vreme ce părinţii îşi pot vedea liniştiţi de activităţile şi treburile cotidiene.

„Prin dezvoltarea facilităţilor de îngrijire a copiilor, părinţii au posibilitatea de a reveni pe piaţa muncii şi a-şi continua cariera profesională. Această abordare conduce la promovarea incluziunii sociale a grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii şi oferă copiilor oportunitatea unui proces continuu de îngrijire şi educaţie, cu efecte benefice asupra dezvoltării lor ulterioare”, a declarat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Centrul este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 1 şi 4 ani, domiciliaţi legal pe raza Sectorului 6, şi funcţionează de luni până vineri, între orele 06.00 şi 18.00. Serviciile oferite constau în servirea mesei, supravegherea dezvoltării fizice şi psihice, asistenţă medicală curentă şi de urgenţă, stimularea dezvoltării neuropsihomotorii prin jocuri şi activităţi adecvate vârstei, formarea şi îmbunătăţirea deprinderilor de autoservire.

Centrul mai asigură părinţilor şi altor personae interesate asistenţă educaţională, suport şi sprijin, urmând ca în viitorul apropiat să gestioneze şi o bază de date cu baby-sitters calificate.

Extinderea şi modernizarea Centrului Neghiniţă din Sectorul 6  au fost finanţate în cadrul Proiectului „Echilibru – o nouă abordare a vieţii familiale cu cea profesională, prin Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Un număr de alte 80 de locuri destinate copiilor din comunitate vor fi date în folosinţă în cadrul Centrului Neghiniţă,ca urmare a acestui proces de extindere.

Centrul de Excelenţă “NEGHINIŢĂ” 02

Tags: , , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte