Stiri clubul-seniorilor

Published on iunie 11th, 2014 | by Primaria Sectorului 6

0

Centrul de Zi „Clubul Seniorilor” va găzdui evenimentul “Seniorii Absolvenţi”

Joi, 12 iunie 2014, începând cu orele 11:00Centrul de ZiClubul Seniorilor”, din Calea Plevnei nr. 234, va găzdui evenimentulSeniorii Absolvenţi”, în cadrul căruia  58 de seniori vor primi diplomele care atestă absolvirea cursurilor de iniţiere în tainele calculatorului.

Cu durata de două luni, cursurile au pus la dispoziţia persoanelor vârstnice din comunitatea Sectorului 6 informaţii legate de componentele calculatorului, utilizarea Windows şi Microsoft Word, dar şi noţiuni legate de navigarea pe Internet şi utilizarea reţelelor de socializare.

Aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Clubul Seniorilor Plevnei oferă programe culturale, sportive, de abilitare şi petrecere a timpului liber pentru persoanele vârstnice din comunitate. Cu peste 700 de beneficiari lunar, Clubul Seniorilor Sector 6 are ca scop stimularea comunicării şi readucerea persoanelor de vârsta a treia în viaţa socială activă.

Pe lângă diplomele şi aplauzele celor prezenţi la evenimentul de absolvire, seniorii ”informaticieni” vor rămâne cu satisfacţia de a ţine pasul cu tehnologia şi de a demonstra tuturor că vârsta nu reprezintă un impediment în era digitală.

Odată cu dobândirea noilor drepturi europene de către români, în ceea ce priveşte libertatea de mişcare şi de lucru în Uniunea Europeană, noi aptitudini au devenit necesare. Calculatorul şi Internetul ne aduc mai aproape. Comunicarea cu membrii familiei aflaţi în diaspora este acum facilitată de aceste cursuri pentru seniorii Sectorului 6, care îşi pot dezvolta competenţe digitale”, a declarat Rareş Mănescu, primarul Sectorului 6.

Tags: , , , , , , , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑