Stiri Campanie anticersetorie

Published on septembrie 17th, 2012 | by Primaria Sectorului 6

0

Cetăţenii Sectorului 6 se implică în campania “Ajută-i cu adevărat. Spune ”NU” cerşetoriei!”

Peste 20 de apeluri au fost înregistrate la numărul de telefon destinat campaniei “Ajută-i cu adevărat. Spune ”NU” cerşetoriei!”. Proiectul este derulat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, împreună cu Poliţia Locală Sector 6. În săptămâna 10-14 septembrie 2012, cetăţenii din comunitate s-au mobilizat şi au dat o mână de ajutor în ceea ce priveşte identificarea adulţilor şi copiilor care apelează la mila publicului pe raza sectorului 6.

Echipele de intervenţie s-au deplasat în punctele unde reprezentanţi ai Poliţiei Locale sector 6 au identificat 10 adulţi şi 6 copii care cerşeau. Din verificările efectuate, a rezultat că toţi cei găsiţi pe stradă proveneau din judeţele limitrofe ale Bucureştiului. Până acum, demersurile reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 6 s-au concretizat în colaborarea cu instituţiile omoloage de pe raza administrativ teritorială de domiciliu a copiilor găsiţi, pentru a-i ajuta să nu se mai întoarcă în stradă, dar nu s-a impus niciun plasament în regim de urgenţă.

Scopul campaniei “Ajută-i cu adevărat. Spune ”NU” cerşetoriei!” este de a atrage atenţia locuitorilor asupra fenomenului cerşetoriei practicate de copii şi adulţi, cu un accent deosebit pus asupra faptului că, oferind bani persoanelor care cerşesc, nu le ajutăm cu adevărat, ci încurajăm un tip de comportament care dăunează societăţii în ansamblul său, dar şi lor înşile.

Campania se desfăşoară atât online www.protectiacopilului6.ro/spuneNUcersetoriei.ro, cât şi prin amplasarea de bannere şi împărţirea periodică de materiale informative în principalele intersecţii ale sectorului 6, având ca obiectiv atenţionarea cetăţenilor şi conştientizarea efectelor negative ale acestui fenomen.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 recomandă tuturor cetăţenii care văd copii sau adulţi pe raza sectorului 6 la cerşit să sune la numărul de telefon 0731.62.48.49.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑