Stiri adopta-un-proiect

Published on aprilie 11th, 2014 | by Primaria Sectorului 6

0

Cinci proiecte adoptate în Sectorul 6

În urma evenimentului de lansare a proiectului ”Implică-te, adoptă un proiect”, organizat de  Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, un număr de cinci proiecte sociale vor primi sprijin financiar din partea unor firme private.

Manifestarea a avut loc în data de 10 aprilie 2014  a constat într-o conferinţă de lansare,  urmată de un târg de proiecte cu specific social, în cadrul căruia  DGASPC Sector 6 şi organizaţiile nonguvernamentale prezente au avut şansa de a-şi prezenta programele sociale care au nevoie de sprijinul comunităţii locale a Sectorului 6.

Au participat specialişti ai instituţiilor publice, ai organizaţiilor nonguvernamentale, factori de decizie dornici să susţină eforturile de combatere a fenomenelor de excluziune socială care afectează grupuri vulnerabile precum persoane cu dizabilităţi, bătrâni lipsiţi de susţinere familială sau copii proveniţi din familii dezorganizate, în pericol de marginalizare. De asemenea, un număr de 20 de firme private, printre care Lafarge, DPD, Mega Image, Philips, GFK, Octaros, Brandsupport, Books-express, Adidas şi Omega Pharma au răspuns apelului de implicare şi solidaritate socială.

În cadrul discuţiilor libere purtate au fost abordate subiecte precum responsabilitatea  socială, parteneriatul public-privat sau rolul organizaţiilor nonguvernamentale în viaţa comunităţii. Multe firme private au demarat tratative pentru a susţine financiar proiecte sociale pe raza sectorului.

Participanţii la eveniment au avut ocazia de a se cunoaşte şi a se familiariza cu problematica socială a comunităţii Sectorului 6, punând bazele unei implicări active la nivel local.

Tags: , , , , ,


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑