Stiri logo-primarie6-ro

Published on septembrie 14th, 2014 | by Primaria Sectorului 6

0

Colegiul Naţional “Grigore Moisil”: o şcoală implicată în programul celor 30 de şcoli inovative din lume

Începând cu anul şcolar 2014 – 2015, Colegiul Naţional „Grigore Moisil” din Sectorul 6 va generaliza la nivelul întregii şcoli proiectul Digital Classroom, implementat încă din anul şcolar trecut printr-un parteneriat cu Microsoft.

Proiectul vizează extinderea tehnologiei IT în procesul educaţional prin folosirea la clasă a laptopului, a tabletei sau a smartphone-ului. Elevul devine, astfel, participant activ la propria învăţare, orientându-şi demersurile şi alegându-şi o abordare corespunzătoare propriului stil de învăţare.

Colegiul Naţional “Grigore Moisil” a fost singura şcoala din România inclusă în rândul celor 30 de şcoli inovative din lume, prin componenta Pathfinder School a programului Parteneri prin Educaţie. Acest program este iniţiat şi derulat de Microsoft la nivel mondial. În anul 2013, Colegiul “Moisil” a devenit şcoala-mentor, o etapă superioară în cadrul programului educaţional al Microsoft, participând prin reprezentanţii săi la Forumul Mondial al Inovatorilor în Educaţie, desfăşurat în primăvara acestui an, la Barcelona.

În ceea ce priveşte calitatea educaţiei furnizate de Colegiul National “Grigore Moisil”, aceasta se reflectă în rezultatele obţinute la nivel naţional şi internaţional, atât în cadrul competiţiilor şcolare, cât şi al celor extraşcolare. Obiectiv principal al şcolii, calitatea procesului instructiv-educativ se reflectă, de altfel, şi la nivelul implicării în programele şi proiectele derulate şi în rezultatele obţinute.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑