Stiri

Published on decembrie 12th, 2014 | by Primaria Sectorului 6

0

Competiţie de şah în Sectorul 6

În perioada 13-14 decembrie 2014, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 găzduieşte prima ediţie a ”Cupei Moş Crăciun” la şah.

Desfăşurată în sistem elveţian, competiţia reuneşte copii cu vârste între 8 şi 10 ani, care activează în cadrul unor cluburi de profil.

 Printre concurenţii din faţa tablelor cu 64 de pătrate se numără şi copii beneficiari ai programului “Liga Tinerilor Sportivi”, un proiect de tradiţie al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

Destinat iniţial ”copiilor străzii” sau celor cu  devianţă comportamentală, proiectul a fost extins şi la alte categorii de beneficiari datorită modalităţilor specifice de stimulare a comunicării şi  responsabilizării pe care le implică lucrul în echipă.

Proiectul are peste 300 de beneficiari şi oferă celor interesaţi ocazia de a participa la o serie de activităţi sportive, precum  scrimă, tenis, fotbal, baschet, arte marţiale sau şah.

Activităţile se derulează în locaţii specializate, în cadrul unui program flexibil şi sub îndrumarea unor instructori calificaţi. Programele pun accent pe efectele în plan socio-comportamental, urmărind prevenirea abandonului şcolar, a consumului de alcool si droguri sau a comportamentelor antisociale ce pot afecta viitorul copiilor şi adolescenţilor din comunitatea Sectorului 6.

Competiţia de şah din acest weekend va începe la orele 10.00, fiind găzduită de Complexul de Servicii de Recuperare pentru Copii cu Dizabilitaţi, din str. Bascov, 14-18, Bucureşti.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑