Comunicate de presă

Published on aprilie 8th, 2016 | by Primaria Sectorului 6

0

Complex de Servicii de Recuperare – o şansă la integrare pentru copiii cu dizabilităţi din Sectorul 6

Experienţa de peste 11 ani a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 în activitatea de protecţie a copiilor cu dizabilităţi arată că stigmatul social şi riscul de excluziune cu care se confruntă cei care sunt ”altfel decât noi” pot fi combătute numai prin măsuri complexe şi adaptate nevoilor reale ale comunităţilor locale.

Este motivul pentru care peste 100 de copii cu dizabilităţi din sector au fost integraţi pe parcursul anului trecut în programe de terapie psihologică, terapie individuală şi de grup, kinetoterapie, logopedie, terapie educaţională, stimulare senzorială, terapie asistată cu animale, sport adaptat, arte combinate, consiliere părinţi/grup de suport şi fizioterapie.

“Copilul şi adultul cu dizabilităţi vor fi recuperaţi pentru societate numai atunci când oamenii îi vor primi în mijlocul lor şi îi vor trata ca pe ceilalţi membri ai comunităţii. Plecând de la acest principiu, am dezvoltat în Sectorul 6 un program de servicii complexe pentru această categorie socială, care include, pe lângă Complexul de Servicii de Recuperare, un Compartiment de Consiliere şi Asistenţă Specializată pentru copii cu Autism, un Centru de Zi pentru Copii cu Dizabilităţi şi un Compartiment de Recuperare prin Hidroterapie”, a declarat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Serviciile sunt acordate în incinta Complexului de Servicii de Recuperare, unul dintre cele mai mari programe de acest tip din România, dotat cu facilităţile şi personalul calificat necesar. În afara recuperării şi ameliorării stării de sănătate a beneficiarilor, activităţile individuale şi de grup contribuie la creşterea gradului de integrare socială şi a stimei de sine, valori fundamentale, de care copiii cu handicap sunt de cele mai multe ori privaţi.

La rândul lor, părinţii sunt sprijiniţi şi informaţi de către specialişti cu privire la drepturile pe care le au ei şi copiilor, sunt ajutaţi să conştientizeze şi să accepte dizabilitatea copilului lor, pentru a depăşi barierele de comunicare, înţelegere şi integrare, prin schimbul de informaţii cu alţi părinţi care trec prin aceeaşi experienţă.  Proiectul are la bază conceptul de servicii integrate, punând accent pe elaborarea planului de servicii în urma evaluarii complexe a copilului, a monitorizarii evoluţiei acestuia şi adaptării permanente a serviciilor la situaţia sa concretă.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑

Sari la bara de unelte