Stiri 1

Published on martie 15th, 2013 | by Primaria Sectorului 6

0

Componenta de recuperare socio – medicală din Sectorul 6

Pe parcursul lunii februarie 2013, 59 de persoane cu dizabilităţi din comunitatea Sectorului 6 au beneficiat de servicii de recuperare medicală în cadrul Complexului de Servicii Sociale Floare Roşie, susţinut de Primăria Sector 6.

Oferite prin intermediul componentei “recuperare socio-medicală”, serviciile se adresează atât beneficiarilor unităţii rezidenţiale din cadrul complexului, cât şi persoanelor din comunitatea locală (copii şi persoane adulte ce deţin un certificat ce atestă încadrarea într-un grad de handicap sau persoane vârstnice, cu domiciliul pe raza Sectorului 6).

În funcţie de venitul familial al beneficiarului, serviciile pot fi gratuite sau parţial subvenţionate, fiind împărţite în următoarele categorii: terapie ocupaţională, kinetoterapie, gimnastică medicală, masaj terapeutic, tehnici yumeiho, hidrokinetoterapie, fizioterapie.

Pe parcursul anului 2012, 338 de persoane au beneficiat de facilităţile componentei de recuperare socio-medicală din Sectorul 6.

Complexul de Servicii Sociale Floare Roşie se află în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, oferind servicii de îngrijire în sistem rezidenţial, de recuperare medicală, consiliere psihologică, integrare socială dar şi oportunităţi de petrecere a timpului liber, pentru persoanele vârstnice sau cu dizabilităţi din Sectorul 6.

”Prin oferirea acestor servicii, încercăm să venim în întâmpinarea nevoilor cu care se confruntă categoriile vulnerabile ale comunităţii şi să intervenim cu măsuri specifice în scopul ameliorării situaţiei lor”, a declarat Primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑