Comunicate de presă OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Published on decembrie 10th, 2013 | by Primaria Sectorului 6

0

Comunicat de presă

Cu sprijinul Primăriei Sectorului 6, categoriile sociale vulnerabile din comunitate vor beneficia de două noi proiecte sociale. Programele primesc susţinere financiară nerambursabilă prin Fondul Social European, prin Programul operaţional sectorial “Dezvoltarea resurselor umane” 2007 – 2013 şi au ca obiectiv abilitarea unor grupuri vulnerabile precum  persoane cu dizabilităţi, rromi sau tineri ce părăsesc sistemul de protecţie, în scopul integrării acestora pe piaţa muncii.

Proiectul “Şanse egale în comunitatea noastră” are ca obiectiv general stimularea integrării pe piata muncii a 220 de persoane care aparţin categoriilor sociale vulnerabile menționate mai sus. Proiectul îşi propune integrarea socio-profesională a grupurilor vulnerabile dar şi implicarea angajatorilor şi a personalului din agenţii publice/private care furnizează servicii sociale şi de ocupare.

Prin activităţile proiectului se urmăreşte dezvoltarea unei pieţe a muncii dinamice, susţinerea incluziunii socio-profesionale prin pregătirea personalului din structurile care furnizează servicii sociale şi de ocupare a forţei de muncă, consilierea şi abilitarea profesională a persoanelor care aparţin grupurilor vulnerabile. Proiectul “Şanse egale în comunitatea noastră” se derulează în Bucureşti, Sectorul 6, în perioada 1 octombrie 2013 – 1 aprilie 2015.

Valoare totală a proiectului este de 1.402.018 lei, din care 1.373.978 asistenţă financiară nerambursabilă solicitată şi 28.040 contribuţia solicitantului.

Conferinţa de lansare a proiectul va avea loc în data de 11 decembrie, începând cu orele 10.30, la Sala de Consiliu a Primăriei Sector 6.

 

La rândul lui, Proiectul ”O altă perspectivă asupra dizabilităţii prin calificare pe piaţa muncii” se adresează unui grup de  230 de persoane cu dizabilităţi din regiunea Bucureşti-Ilfov, care vor beneficia de acţiuni de informare, consiliere şi calificare. Printre beneficiarii proiectului sunt  incluse şi 240 de persoane care activează în domenii tangente şi care vor fi formaţi în specialitatea consilierii vocaţionale.

Proiectul are o durată de 24 de luni şi se va derula în regiunea Bucureşti-Ilfov. Valoare totală a proiectului este de 1.897.890 lei, din care 1.859.932,20 asistenţă financiară nerambursabilă solicitată şi 37.957,80 contribuţia solicitantului.

Conferinţa de lansare a proiectul va avea loc în data de 12 decembrie, începând cu orele 10.30, la Sala de Consiliu a Primăriei Sector 6.

Studiile efectuate  arată că un procent de 8% din populatia urbana a Bucureştiului este afectata de saracie, ţn special persoanele cu dizabilitati (9852 persoane adulte cu dizabilităţi înregistrate în sectorul 6, care reprezintă 2,64% din totalul populaţiei sectorului), romi şi alte grupuri vulnerabile. Ponderea personalului cu dizabilităţi angajat este extreme de mică, reprezentând sub 1% (mai exact 0,65%). În ceea ce priveşte tinerii peste 18 ani care părasesc sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului şi persoanele de etnie romă, aceştia se confruntă cu integrare redusă pe piaţa muncii, în special din cauza lipsei de calificare profesională adecvată.


About the AuthorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top ↑